В 2019 році «Укрпошта» забезпечить доставку пенсій

21 листопада 2018, 12:06

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 08.11.2018 року провів робочу нараду з приводу доставки пенсій підприємствами «Укрпошти», на якій заслухав та обговорив інформацію народних депутатів України, Генерального директора ПАТ «Укрпошта» Смілянського І.Ю., представників органів державної влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Федерації професійних спілок України з порушеного питання.

Підсумовуючи проведене обговорення, народні депутати України – члени Комітету відзначили, що «Укрпошта» виконує передусім соціальну місію із забезпечення похилих людей соціальними виплатами, тому Уряду та «Укрпошті» необхідно шукати інші шляхи забезпечення прибутковості, щоб доставку пенсій не ставити в залежність від прибутку.  

Уряд дослухався до думки народних депутатів України та громадськості і передбачив виділення у проекті Державного бюджету України на 2019 рік, підготовленого до другого читання,  500 млн.грн. на фінансування заробітної плати листонош, які доставляють пенсії у найвіддаленіші куточки України.

Завдяки цьому гарантується збереження мережі відділень ПАТ «Укрпошта» та буде забезпечена доставка пенсійних виплат пенсіонерам.