Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування»

30 травня 2019, 11:44

Сьогодні 30 травня 2019 року парламент 248 голосами схвалив Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування» (проект за реєстр. № 6350).

Цим Законом приведено у відповідність до положень Сімейного кодексу України норми Кодексу законів про працю України і Закону України «Про відпустки» та врегульовано питання щодо надання працівникам права на одноразову оплачувану відпустку у зв’язку з усиновленням дитини (дітей) тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини, без посилання на вік дитини.

Крім того, реалізація прийнятого законодавчого акту дозволить забезпечити рівні права на отримання одноразової оплачуваної відпустки у зв’язку з усиновленням дитини для всіх усиновлювачів.