30 вересня 2019 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

01 жовтня 2019, 17:05

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. М.Грушевського, 18/2, кімната №12     о 10 год. 00 хв.)

 

30 вересня 2019 року

 

1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції (р. № 2045, н.д. Фріз І. та інші)

2. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції (р. № 2045-1, н.д. Тищенко М., Третьякова Г., Цимбалюк М. та інші)

3. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції (р. № 2168, Кабінет Міністрів України)

4.  Проект Закону про Державний бюджет України на 2020 рік (р. № 2000, Кабінет Міністрів України)

5. Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону України про верифікацію та моніторинг державних виплат (р. № 1231)

6.  Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про «Про надання допомоги в окремих районах Донецької та Луганської областей» (р. № 1091, н.д. Новинський В. та інші)

7.  Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про першочергові заходи щодо захисту соціально вразливих громадян від наслідків фінансово-економічної кризи (р. № 1100, н.д. Новинський В. та інші)

8. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування негативних положень "пенсійної реформи" та відновлення порушених прав громадян на виконання рішення Конституційного Суду України (р.№ 1116, н.д. Королевська Н. та інші)

9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1117, н.д. Королевська Н. та інші)

10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення існуючих раніше прав і свобод ветеранів війни, ветеранів праці, дітей війни та жертв нацистських переслідувань (р. № 1118, н.д. Королевська Н. та інші)

11. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Постанови Верховної Ради України про звернення до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення у 2020 році гідного соціального захисту та належного рівня заробітних плат педагогічних працівників, збільшення обсягів видатків на виплату академічних стипендій учням та студентам, не допущення передачі фінансування державних вищих закладів освіти І-ІІ рівнів акредитації з державного бюджету на місцеві бюджети (р. № 1129 н.д. Шпенов Д.)

12. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію у зв'язку із рішенням Конституційного Суду України №5-р/2018 від 22 травня 2018 року (р. № 1131, н.д. Шпенов Д.)

13. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплачуваної відпустки у зв'язку з народженням дитини особам, що доглядають дитину (р. № 1134, н.д. Шпенов Д.)

14. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком (р. № 1141, н.д. Шпенов Д.)

15. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 1141-1, н.д. Королевська Н.)

16. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про прожитковий мінімум»  щодо встановлення прожиткового  мінімуму на рівень не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму (р.  1143, н.д. Шпенов Д.)

17. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" щодо встановлення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму (р.  1143-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

18. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам України та членам Кабінету Міністрів України (р. № 1146, н.д. Шпенов Д.)

19. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо забезпечення прав працівників на особисте та сімейне життя) (р. № 1148, н.д. Шпенов Д.)

20. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 51 Кодексу законів про працю України (щодо поліпшення прав одиноких матерів, які працюють) (р. № 1162, н.д. Шпенов Д.)

21. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 65 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (р. № 1163, н.д. Шпенов Д.)

22. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» (р.  2001, н.д. Папієв М.)

23. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання додаткової оплачуваної відпустки чоловікам у зв’язку з народженням дитини (р. № 2002, н.д. Волинець М. та інші)

24. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення суми індексації (р. № 2007, н.д. Цимбалюк М. та інші)

25. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо дострокового призначення пенсій багатодітним матерям та особам, які втратили роботу до досягнення пенсійного віку (р. № 2010, н.д. Цимбалюк М. та інші)

26. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 2010-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

27. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р. № 2012, н.д. Цимбалюк М. та інші)

28.  Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні (р. № 2023, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

29. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій внаслідок збільшення величини оцінки одного року страхового стажу та відсотку підвищення пенсій за понаднормовий страховий стаж (р. № 2025, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

30. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення умов призначення пенсій (р. № 2025-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

31. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів пенсій при призначенні, відновлення щорічного березневого осучаснення пенсій та підвищення індексації пенсій (р. № 2026, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

32.  Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) (р. № 2027, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

33. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд (р. № 2031, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

34. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення розміру допомоги (р. № 2031-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

35. Презентація звіту про дітей, яких торкнувся конфлікт в Україні

36. Різне