08 жовтня 2019 року Комітет рекомендував Парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроект про верифікацію та моніторинг державних виплат

08 жовтня 2019, 18:38

 


 

         20 вересня 2019 року Верховна Рада України прийняла в першому читанні за основу проект Закону України про верифікацію та моніторинг державних виплат  (реєстр. № 1231), поданий народним депутатом України                         Гетманцевим Д.О.

Законопроектом, зокрема, пропонується запровадити верифікацію державних виплат - пенсій, допомог, пільг, субсидій, стипендій, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Верифікація державних виплат визначається, як комплекс заходів із збору та перевірки достовірності інформації для призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат.

Верифікація державних виплат здійснюватиметься в інформаційно-аналітичній платформі (автоматизованій системі накопичення, обробки, аналізу інформації, отриманої від суб’єктів надання інформації) шляхом застосування комплексу заходів із збору, проведення аналізу та порівняння параметрів інформації, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних.

З метою доопрацювання законопроекту за реєстр. № 1231 до другого читання у Комітеті була створена робоча група, до складу якої увійшли представники центральних органів виконавчої влади, сторони соціального діалогу від профспілок та роботодавців, народні депутати – члени Комітету. Під час засідань робочої групи розглядались пропозиції і поправки до законопроекту, які внесені народними депутатами України, а також були запропоновані для внесення учасниками робочої групи.

За результатами проведеного обговорення члени Комітету під час засідання прийняли рішення схвалити текст порівняльної таблиці до законопроекту з пропозиціями і поправками народних депутатів України для його розгляду в другому читанні та рекомендували Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти у другому читанні та в цілому