30 жовтня 2019 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

30 жовтня 2019, 10:51

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Садова, 3а, кім.416 о 15 год. 30 хв.)

                                                                                                                        

30 жовтня 2019 року

 

 

І.Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Про попередній розгляд законопроектів (щодо доцільності включення до порядку денного другої сесії):

Проект Закону про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів (р. № 1115, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування негативних положень "пенсійної реформи" та відновлення порушених прав громадян на виконання рішення Конституційного Суду України (р.№ 1116, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення належних соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на виконання рішення Конституційного Суду України (р. № 1117, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення існуючих раніше прав і свобод ветеранів війни, ветеранів праці, дітей війни та жертв нацистських переслідувань (р. № 1118, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни (р. № 1198, н.д. Фріз  І. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення пільг у зв'язку з рішенням Конституційного Суду України № 12-р/2018 від 18 грудня 2018 року та уточнення окремих положень (р. № 2046, н.д. Фріз І. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо приведення його норм у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 18 грудня 2018 року № 12-р/2018 стосовно соціального захисту ветеранів війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також членів їхніх сімей (р. № 2046-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян (р. № 2083, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів (р. № 2084, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Постанови про невідкладні заходи щодо затвердження оновлених наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів і наборів послуг та формування на їх основі прожиткового мінімуму (р. № 2123, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення і затвердження окремих державних соціальних гарантій (р. № 2146, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо актуалізації статусів та пільг ветеранів війни та членів їх сімей (р. № 2191, н.д. Фріз І. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо Дня Незалежності України (р. № 2206, н.д. Савчук О.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов'язкового державного соціального страхування (р. № 2275, н.д. Третьякова Г.М. та інші)

 

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є  головним:

Проект Постанови про відновлення соціально-економічних зв'язків в окремих районах Донецької та Луганської областей з метою захисту прав і свобод громадян України, що проживають на цих територіях (р.  1090, н.д. Новинський В. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансових інструментів банків (р. № 1112, н.д. Гетманцев Д.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо справедливості справляння єдиного соціального внеску) (р. № 2190, н.д. Гетманцев Д.)

Проект Закону про внесення змін до деяких Законів України щодо усунення дискримінації фізичних осіб-підприємців (р. № 2190-1, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо відновлення справедливості справляння єдиного внеску) (р. № 2190-2, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Постанови про соціальне становище дітей та невідкладні заходи з удосконалення діяльності захисту прав дитини в Україні (р. № 1219, н.д. Павленко Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та порядку її виплати (р. № 1136, н.д. Шпенов Д.)

Проект Закону про внесення змін до Розділу ХІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про освіту" щодо порядку реалізації збільшення посадового окладу педагогічного працівника (р. № 1158, Шпенов Д.)

Проект Закону про внесення змін до статті 175 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат, в тому числі внутрішньо переміщеним особам (р. № 1167, Шпенов Д.)

Проект Закону про податковий суверенітет України та офшорні компанії (р. № 1181, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" щодо підвищення розміру мінімальної пенсії за віком до розміру фактичного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (р. № 1172, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" щодо підвищення розміру мінімальної пенсії за віком до розміру фактичного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та підвищення рівня соціального захисту малозабезпечених сімей та дітей із таких сімей (р. № 1172-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо розміру та перерахунку раніше призначених пенсій (р. № 2086, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо відновлення дії попередніх редакцій норм зазначеного Закону (р. № 2141, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо надання пільг по сплаті податку на землю для юридичних осіб - санітарно-курортних та оздоровчих закладів, що знаходяться у власності профспілкових організацій всіх форм власності) (р. № 2111, н.д. Соболєв С.)