14 листопада 2019 року відбулось засідання робочої групи з доопрацювання проекту Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд (реєстр. № 2031)

15 листопада 2019, 10:29

Голова підкомітету з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об’єднань  Сергій Гривко 14 листопада 2019 року провів перше засідання робочої групи з доопрацювання та підготовки до другого читання проекту Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну  соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд (реєстр. № 2031)

29 жовтня 2019 року Верховна Рада України схвалила в першому читанні проект Закону України про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну  соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд (реєстр. № 2031), який спрямований на підвищення соціального захисту осіб з інвалідністю з дитинства шляхом збільшення розміру надбавки на догляд, зокрема, особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи з 75 відсотків до 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (або станом на 01.09.2019 з 1173 грн до 2346 грн).

 У зв’язку з цим у Комітеті утворено робочу групу з доопрацювання та підготовки зазначеного законопроекту до другого читання, до складу якої увійшли народні депутати України, представники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю,  громадських організацій.

14 листопада 2019 року відбулося перше засідання робочої групи під головування голови підкомітету з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об’єднань   Сергія Гривка, за результатами якої, у тому числі, прийнято рішення звернутися до Міністерства фінансів України для пошуку фінансових можливостей забезпечення зазначеної законодавчої пропозиції.

Наразі Комітет продовжує здійснювати підготовку проекту Закону України за реєстр. № 2031 до другого читання і щиро сподівається на позитивне вирішення цього питання.