9 грудня 2019 року у Комітеті відбулась робоча зустріч народних депутатів – членів Комітету з делегатами Представництва НАТО в Україні

09 грудня 2019, 17:39

9 грудня 2019 року у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулась робоча зустріч народних депутатів – членів Комітету з делегатами Представництва НАТО в Україні, в особі менеджера програми НАТО-Україна соціальної підтримки військовослужбовців – Крістофером Штаудтом.

На зустрічі обговорювались питання щодо соціальної адаптації військовослужбовців та процес переходу з військової кар’єри на професійну –  цивільну.

Крістофером Штаудтом презентовано сучасну модель загальної, систематичної професійної підтримки військовослужбовців з метою утримання кадрів.

Головою Комітету Третьяковою Галиною Миколаївною виділено пріоритетні питання, які потребують розвитку, а саме в частині професійної підтримки та реалізації в цивільному суспільстві військовослужбовців. Заохочення їх до саморозвитку навіть після того як закінчується контрактна служба, створення відповідного державного середовища для стимулювання продовжувати військову службу та захищати Україну, а також розвиватися і набувати освітніх та професійних навичок у інших галузях ринку праці.

За допомого міжвідомчої співпраці народних депутатів України, органів виконавчої влади, громадських організацій та засобів масової інформації можливо створити умови для того, щоб військовослужбовці могли реалізувати свої знання, уміння, навички, звички навіть після закінчення терміну контракту. Адже не тільки можливо людину стимулювати до проходження військової служби пільгами, а можливо стимулювати впевненістю у майбутньому.