10 січня 2020 року Голова Комітету Галина Третьякова провела робочу зустріч із представниками Посольства Федеративної Республіки Німеччина з метою обговорення шляхів реінтеграції тимчасово окупованих територій

11 січня 2020, 14:28

У зустрічі взяли участь заступник Посла Німеччини Бертрам фон Мольтке і радник з політичних питань Даніель Рікко. Під час зустрічі обговорювались проблемні питання захисту прав і інтересів внутрішньо переміщених осіб та мешканців тимчасово окупованих територій.

Голова Комітету Галина Третьякова розповіла про ті чисельні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи під час реалізації права на пенсійне забезпечення: обов`язковості отримання статусу внутрішньо переміщеної особи, перетину кожні 2 місяці лінії зіткнення в зв’язку з необхідністю проходження процедур ідентифікації і верифікації тощо та зазначила, що з метою спрощення цього механізму народні депутати України - члени Комітету розробили та внесли на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації права на пенсію (реєстр. № 2083-д).

Презентуючи законопроект, Голова Комітету наголосила, що він спрямований на зменшення кількості перетинів лінії зіткнення, спрощення процедури одержання пенсійних виплат, але не вирішує технічних питань доставки пенсій нашим громадянам на окуповані території, для їх одержання пенсіонер має з’явитися на підконтрольній території.

Заступник Посла Німеччини Бертрам фон Мольтке під час розмови наголосив: «Людям важливо коли їх чують, розуміють їх проблеми, це головне завдання, як суспільства, так в першу чергу влади».

Учасники зустрічі домовились продовжувати спільне вивчення проблем інтеграції тимчасово окупованих територій та соціального захисту їх мешканців.