05 лютого 2020 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

23 січня 2020, 14:59

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525   о 14 год. 30 хв.)

 

05 лютого 2020 року

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до другого читання:

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації функціонування системи загальнообов'язкового державного соціального страхування (р. № 2275, друге читання)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (р. № 2494, друге читання)

 

Підготовка до першого читання:

Проект Закону про надання допомоги в окремих районах Донецької та Луганської областей (р. № 1091,  н.д. Новинський В. та інші)

 

Попередній розгляд законопроектів:

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання додаткових соціальних гарантій медичним працівникам, які брали безпосередню участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції та/або здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об'єднаних сил (р.№ 2467, н.д. Зінкевич Я. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які мають встановлені законодавством пільги у сфері послуг (р. № 2512, н.д. Лабазюк С.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р.  2575,  н.д. Демченко С.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 2575-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо додаткових підстав для звільнення (р. № 2584, н.д. Третьякова Г. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання підстав, умов та порядку звільнення працівників (р. № 2584-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо забезпечення конституційних гарантій захисту громадян від незаконного звільнення (р. № 2584-2,  н.д. Івченко В.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту та надання соціальних послуг (р. № 2587, н.д. Борзова І.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальні послуги" (щодо забезпечення безоплатного проїзду у пасажирському транспорті працівникам надавачів соціальних послуг) (р. № 2594, н.д. Приходько Б., Бабенко М.В., Гривко С.Д.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про запровадження програм пенсійного забезпечення за вислугу років (р. № 2617, н.д. Третьякова Г. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення за вислугу років (р. № 2617-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо посилення захисту конституційного права на вчасну оплату праці) (р. № 2650, н.д. Волинець М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок) (р. № 2681, н.д. Третьякова Г. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про страйки та локаути (р. № 2682, н.д. Третьякова Г. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення (р. № 2683, н.д. Третьякова Г. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування (р. № 2683-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі (р.  2686, Кабінет Міністрів України)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі (р.  2687, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо опублікування нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та розміщення окремої інформації в електронному вигляді (р. № 2307, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про захист персональних даних" щодо форм та умов надання згоди на обробку персональних даних (р № 2671, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо захисту персональних даних, форм та умов надання згоди на їх обробку (р № 2671-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

ІІІ. Інші питання:

Про погодження призначення позаштатного консультанта Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів