Голова Комітету Галина Третьякова провела робочу зустріч з Національним координатором МОП в Україні Сергієм Савчуком

29 січня 2020, 12:45

28 січня 2020 року в Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулась робоча зустріч Голови Комітету Галини Третьякової з Національним координатором Міжнародної організації праці в Україні Сергієм Савчуком.

Приводом для зустрічі слугувала необхідність обговорення майбутньої співпраці парламентського комітету з Міжнародною організацією праці у контексті проведення реформи трудового законодавства України.

Сергій Савчук подякував Комітету за звернення до Міжнародної організації праці щодо надання висновків та коментарів на ряд законопроектів, які внесені народними депутатами України та Кабінетом Міністрів України та мають своєю метою комплексне врегулювання трудових правовідносин в Україні.

У ході зустрічі було також розглянуто діяльність створеної рішенням Комітету від 15 січня 2020 року робочої групи з обговорення проектів законодавчих актів, спрямованих на реформування законодавства України про працю. До участі у цій робочій групі запрошено народних депутатів України, представників міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, об’єднань профспілок та організацій роботодавців, наукових установ. Установче засідання робочої групи відбудеться 04 лютого 2020 року.

Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук запевнив, що Комітет експертів МОП уже визначив старшого спеціаліста з питань трудового законодавства та соціального діалогу для участі в роботі над проектами.

 Водночас, він зазначив, що Комітет експертів МОП готовий розпочати роботу над коментарем до одного законопроекту, остаточна редакція якого буде внесена Комітетом з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на розгляд у сесійній залі парламенту.

У свою чергу Галина Третьякова наголосила, що усіх народних депутатів України, які відповідно до Конституції України є суб’єктами права законодавчої ініціативи, обов’язково буде ознайомлено з наданими МОП висновками та коментарями.

Наприкінці зустрічі сторони обговорили можливі шляхи подальшої і, у тому числі, спільної діяльності Комітету та Міжнародної організації праці.