12 лютого 2020 року відбулося засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

12 лютого 2020, 16:59

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525   о 14 год. 30 хв.)

 

12 лютого 2020 року

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки (р.№ 2038, н.д. Рубльов В. та інші)

Проект Закону про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо стимулювання погашення недоїмки платниками єдиного внеску, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території Донецької та Луганської областей, підконтрольній українській владі) (р.№ 2107, н.д. Шахов С. та інші)

Проект Постанови про питання термінового вжиття заходів для забезпечення захисту прав та інтересів дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (р.№ 2117, н.д. Гриб В. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення державної підтримки підприємницької діяльності самозайнятих осіб у сфері послуг та розвитку малого і середнього підприємництва (р.№ 2149, Івченко В., Цимбалюк М.М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення справедливості у питанні оплати праці педагогічним працівникам закладів дошкільної і позашкільної освіти (р. № 2180, н.д. Констанкевич І. та інші)

 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення справедливості у питанні оплати праці педагогічних працівників (р. № 2180-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння працевлаштуванню молодих спеціалістів та внутрішньо переміщених осіб, зупиненню відтоку українських спеціалістів за кордон (р.№ 2250-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо повноважень з припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців (р.№ 2274, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект Закону про створення та функціонування вільної економічної зони "Донбас" (р. № 1093, н.д. Новинський В. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо повернення до сплати єдиного соціального внеску в залежності від наявності доходу суб'єктів малого і середнього підприємництва та запобігання їх масовому припиненню (р. № 1142, н.д. Шпенов Д.)

Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо заохочення роботодавців до працевлаштування молоді) (р. № 1160, н.д. Шпенов Д.)

Проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування (р.№ 1223, н.д. Шкрум А.)

Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо підвищення розміру стипендії та щорічної допомоги (р.№ 2013, н.д. Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 13 Закону України "Про охорону дитинства" щодо збільшення пільг для дітей із багатодітних сімей (р.№ 2014, н.д. Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Національну поліцію України" щодо встановлення пільг за користування житлом та житлово-комунальні послуги (р.№ 2018, н.д. Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення адміністрування отримання податкових пільг підприємствами та організаціями, які засновані громадськими організаціями осіб з інвалідністю (р. № 2022, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 77 Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" щодо додаткових пільг та підвищення оплати праці для медичних та фармацевтичних працівників (р. № 2028, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" (щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС) (р. № 2030, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо збільшення періоду відпустки у зв'язку з пологами та збільшення розміру допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами (р. № 2032, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

ІІ. Інші питання

Про попередній розгляд проекту Закону «Про внесення зміни до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», підготовленого Міністерством соціальної політики України