29 квітня 2020 року об 11:00 відбулося засідання Комітету у режимі відеоконференції.

24 квітня 2020, 10:04

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

( у режимі відеоконференції  об 11 год. 00 хв.)

 

29 квітня 2020 року

Питання для розгляду:

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Попередній розгляд законопроектів щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення додаткових умов для забезпечення професійного розвитку художнього та артистичного персоналу театрів (р.№ 3173, н.д. Копиленко О.)

про внесення змін до статті 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (р. № 3114, н.д.Третьякова Г. та інші)

про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо відновлення належних соціальних гарантій (р.  № 3114-1, н.д. Королевська Н. та інші)

проекту Закону про внесення зміни до пункту 7-2 розділу XV «Прикінцеві положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо відновлення права жінок на достроковий вихід на пенсію за віком в 55 років (р.  № 3156, н.д. Королевська Н. та інші)

проекту Закону про внесення змін до статті 25 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо належного пенсійного забезпечення осіб, які мають 40 і більше років страхового стажу (р. № 3202, н.д. Батенко Т. та інші)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних гарантій та соціальної підтримки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (р. №3123, н.д. Яценко А.)

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення державних гарантій та соціальної підтримки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та ветеранам війни (р.  № 3123-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про захист дітей від виникнення та наслідків, спричинених втратою слуху (р. № 3134, н.д. Юрченко О.)

Проект Закону про амністію у 2020 році (р. № 3181, н.д. Фріс І.)

Проект Закону про внесення змін до статті 17 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо надання інформації з Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги (р.№ 3215, н.д. Цабаль В. та інші)

 

 

ІІІ. Інші питання

Попередній розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового призначення пенсії матерям (батькам) дітей, які хворі на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність», надісланий Міністерством соціальної політики України

Про розгляд електронної петиції Чебана Сергія Петровича з вимогою не розглядати проект Закону України «Про працю» (реєстр. № 2708)

Про затвердження рекомендацій слухань у Комітеті на тему «Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати», які відбулися 11 березня 2020 року

Різне