Швеція є однією із найбільших прихильниць територіальної цілісності України

02 липня 2020, 11:00

Днями відбулася робоча зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової та посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга. Темою заходу стало питання гуманітарної ситуації на Сході України та робота Тристоронньої контактної групи. Швеція очолюватиме Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в 2021 році.

Пан Тиберг зазначив, що Швеція повністю підтримує територіальну цілісність України й відновлення її кордонів, визнаних на міжнародному рівні. “Якщо принципи Гельсинської конференції будуть піддаватися сумнівам або будуть розмиватися, це стане загрозою для територіальної цілісності і суверенітету будь-якої країни. - наголосив пан Посол. - Ми вважаємо, що цей конфлікт не є чимось теоретичним для нас, цей конфлікт безпосередньо зачіпає наші інтереси і нашу безпеку”.

Тобіас Тиберг нагадав, що один з основних принципів, на яких заснована ОБСЄ, є впевненість в тому, що безпека людини безпосередньо пов'язана з безпекою країни.

Голова Комітету Верховної Ради України Галина Третьякова зазначила: “Нам дуже важлива роль ОБСЄ в наших перемовинах як незалежного медіатора, який може спостерігати за однією та іншою стороною. Нам дуже важливо залишити цю незалежність і ОБСЄ в цьому процесі”, - наголосила пані Третьякова.

Тісна співпраця України та Швеції щодо мирного вирішення конфлікту на сході України буде продовжена на регулярній основі задля якнайшвидшого поновлення територіальної цілісності нашої держави.

 

Україна - молода країна, яку підтримує майже весь світ в її цілісності, становленні та розвитку.