Комітет заслухає звіт Уряду щодо виконання Стратегії подолання бідності в Україні

Комітет
03 листопада 2020, 12:04

 

02 листопада 2020 року відбулося планове засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Розглядаючи проекти Законів у якості головного, за підсумками засідання Комітет прийняв рішення:

- включити до порядку денного сесії Верховної Ради України проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам нагородженим Почесною Грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України а реєстр. № 3002 а.;

- направити законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств (за реєстр. № 3034) та альтернативний до нього проект Закону № 3034-1) на розгляд парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. На думку Голови Комітету Галини Третьякової, ці законопроекти мають розглядатися комплексно, разом з іншими законодавчими ініціативами, що перебувають на розгляді вищезазначеного Комітету та стосуються оплати праці державних службовців;

- повернути автору законодавчої ініціативи законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення дотримання соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (за реєстр. № 3949) та альтернативний до нього проект Закону № 3949-1 через втрату актуальності, адже, за словами Голови Комітету Галини Третьякової, запропоновані проектами ідеї вже втілені в життя іншими нормативними актами парламенту.

Народні депутати Україні - члени Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів одноголосно підтримали рішення провести у лютому 2021 року комітетські слухання щодо виконання програми Уряду з подолання бідності в Україні. Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів Україні № 86-р був затверджений план заходів на 2019 рік з реалізації Стратегії подолання бідності.

Комітет не прийняв рішення щодо законопроектів № 3023 а, № 4001 та № 4011 та планує розглянути їх на наступному засіданні.