Держава захищає дітей військовослужбовців, які загинули під час захисту України

Комітет
05 листопада 2020, 15:32

 

05 листопада 2020 року Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України за реєстр. № 4130.

Таким чином парламент запровадив норму, згідно з якою органи державної влади та органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні і комунальні заклади освіти, повинні забезпечувати безоплатним харчуванням дітей, один з батьків яких помер, захищаючи державу. 

Таке безоплатне харчування надаватиметься у дошкільних навчальних закладах, закладах загальної середньої освіти та професійних (професійно-технічних) закладах освіти по всій території України.

Нагадаємо, що парламентський Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів за підсумками свого засідання 28 вересня 2020 року рекомендував Верховній Раді України в першому читанні прийняти за основу і в цілому проект Закону № 4130.

"Україна вже сьомий рік відстоює свій суверенітет та територіальну цілісність зі зброєю в руках. Ми чуємо сумну статистику, яка повідомляє про загибель військовослужбовців. Таку втрату неможливо повернути. Але за кожним загиблим залишається сім'я, і перш за все, діти, про яких держава має подбати", - заявила Голова Комітету Галина Третьякова.