27 січня 2021 року о 14 год 30 хв відбудеться засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Комітет
25 січня 2021, 09:27

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

27 січня 2021 року о 14 год 30 хв


Порядок денний:

Затвердження письмового звіту Комітету про підсумки роботи за період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

Затвердження плану роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до другого читання:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю (р.№ 3780)

 

Попередній розгляд законопроектів щодо доцільності включення до порядку денного сесії:

Проект Закону про внесення змін до статті 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсій багатодітним матерям (р.№ 4035, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу  на  пенсію  багатодітних  матерів та осіб передпенсійного віку (р.№ 4035-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  щодо  збільшення пенсійних виплат (р. № 4037-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення осучаснення та підвищення розмірів пенсій (р. № 4038 н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо збільшення розміру допомоги (р. № 3021а, н.д. Тимошенко Ю., Івченко В., Цимбалюк М.)

Проект Закону про Захисників / Захисниць України та членів їх сімей (р.№ 4389, н.д. Остапенко А.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо відновлення пільг у зв'язку з рішенням Конституційного Суду України № 12-р/2018 від 18 грудня 2018 року та уточнення окремих положень (р.№ 3222 дооп., н.д. Зінкевич Я. та інші)

Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку" щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною (р. № 3019а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку" щодо підвищення соціального захисту сімей осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною та дострокового виходу на пенсію (р. № 3019а-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону про Національну систему кваліфікацій (р.№ 3859, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Проект Закону про Національну систему кваліфікацій (р.№ 3859-1, н.д. Констанкевич І.)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії мобінгу (р.№ 4306, н.д. Гришина Ю., Третьякова Г. та інші)