Відбулося чергове засідання Комітету в режимі відеоконференції

Комітет
29 січня 2021, 12:49

 

27 січня 2021 року Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів провів засідання в режимі відеоконференції.

В ході засідання, зокрема, було затверджено письмовий звіт Комітету про підсумки роботи за період роботи четвертої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та план роботи Комітету на період п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. За словами Голови Комітету Галини Третьякової в планах Комітету, серед іншого, - проведення слухань на тему виконання Стратегії подолання бідності в Україні, що була затверджена Розпорядженням № 161-р Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року.

Також Комітет схвалив порівняльну таблицю до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю за реєстр № 3780, що буде розглянутий Верховною Радою України у другому читанні з урахуванням поправки № 26 народного депутата України Стефанчука Р.О. Комітет рекомендує парламенту прийняти цей законопроект у другому читанні та в цілому. Законопроект відповідно до тексту пояснювальної записки пропонує встановити порядок забезпечення осіб з інвалідністю пристосованим до їх потреб житлом, зокрема, шляхом заміни займаних житлових приміщень, що сприятиме додержанню та реалізації прав осіб з інвалідністю. Варто зазначити, що проект Закону за реєстр. № 3780 було схвалено Кабінетом Міністрів України 17 червня 2020 року та погоджено Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» без зауважень.