Комітет затвердив План роботи на період п’ятої сесії парламенту

Комітет
02 лютого 2021, 19:00

 

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів затвердив План роботи Комітету на період п’ятої сесії парламенту, яка триватиме з лютого по липень 2021 року.

Відповідно до Плану роботи Комітет передбачає розглянути 147 проектів законодавчих актів з опрацювання яких Комітет визначений головним.

Комітет має намір розглянути законопроекти, що стосуються державної політики у сфері регулювання трудових відносин та зайнятості населення, обмеження максимального розміру заробітної плати керівників і працівників підприємств державного сектору економіки, державних службовців і працівників установ та організацій, що фінансуються чи дотуються з бюджету, індексації заробітних плат, пенсій, стипендій та інших грошових доходів населення, підвищення соціальної захищеності осіб з інвалідністю, соціального захисту ветеранів війни та громадян, які постраждали внаслідок бойових дій, врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення, державної політики у сфері пенсійного забезпечення, соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, загальнообов’язкового державного соціального страхування та з інших питань.

Водночас протягом сесії Комітет опрацьовуватиме інші законопроекти, що будуть зареєстровані у Верховній Раді Україні в установленому порядку.

Крім того, Комітетом заплановано проведення трьох слухань у Комітеті: про стан виконання Стратегії подолання бідності; про стан виконання рішень міжнародних судів, Конституційного Суду України та інших судів України щодо соціальних виплат громадянам України; про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян та дітей, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів. Також передбачено проведення інших заходів та участь у конференціях, семінарах, «круглих столах».

Варто зазначити, що протягом п’ятої сесії у порядку реалізації контрольної функції Комітет планує розглянути питання:

· Про стан виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції»;

· Про стан виконання Закону України «Про соціальні послуги»;

· Про стан запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності;

· Про стан виконання рекомендацій Комітету за наслідками розгляду питання про стан реалізації Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні»;

· Про стан виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України».

З графіком роботи Комітету на період п’ятої сесії парламенту можна ознайомитися за посиланням: http://komspip.rada.gov.ua/uploads/documents/31543.pdf