29 березня 2021 року об 11 год 00 хв розпочнеться засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі відеоконференції

Комітет
25 березня 2021, 15:28

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525, у режимі відеоконференції)

 29 березня 2021 року об 11 год 00 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Попередній розгляд законопроектів

1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (р. № 5300, Президент України Зеленський В.)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (р. № 5064, н.д. Мотовиловець А., Кравчук Є. та інші)

3. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії мобінгу (р.№ 4306, н.д. Гришина Ю., Третьякова Г. та інші)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 Підготовка до першого читання:

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей у сфері праці (р.№ 4174, н.д. Констанкевич І. та інші)

 

5. Проекти законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств (р.№ 3034, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

 - про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо встановлення обмежень розміру заробітної плати керівництва органів державної влади та державних підприємств (р.№ 3034-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження максимального розміру заробітної плати (винагороди) окремих категорій осіб під час дії надзвичайної ситуації в Україні (р.№ 3492, н.д. Гривко С.)

 

7. Проекти законів:

-    про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо збільшення розміру допомоги (р.№ 4006, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-    про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям" щодо визначення розміру допомоги з урахуванням фактичного прожиткового мінімуму (р.№ 4006-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Попередній розгляд законопроектів:

 

8. Щодо доцільності включення до порядку денного проекту Закону України про учасників Революції Гідності та сім'ї Героїв Небесної Сотні (р. № 4363, н.д. Остапенко А., Арсенюк О.)

 

9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту  Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни (р.№ 4388, н.д. Остапенко А.)

 

10. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо врегулювання окремих питань у сфері забезпечення осіб з інвалідністю автомобілями (р. № 4550, н.д. Аліксійчук О., Любота Д. та інші)

 

11. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" щодо врегулювання збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів (р. № 4614, н.д. Стефанчук М., Калаур І. та інші)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

12. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо врегулювання збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з ювелірних виробів (р. № 4615, н.д. Стефанчук М., Калаур І. та інші)

 

13. Проект Закону про дерадянізацію законодавства України (р. № 4284, н.д. Стефанчук Р., Стефанчук М. та інші)

 

14. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" та інших законодавчих актів України щодо сприяння залученню інвестицій в процесі приватизації та оренди державного і комунального майна (р. № 4572, н.д. Підласа Р., Дунда О. та інші)