Проведено робочу групу при Комітеті з доопрацювання законопроекту «Про Захисників/Захисниць України та членів їх сімей»

Комітет
01 квітня 2021, 15:34

31 березня 2021 року у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулася робоча група з вивчення проблемних питань, пов’язаних з доопрацюванням проекту Закону України «Про Захисників/Захисниць України та членів їх сімей» (реєстр. № 4389) під головуванням голови підкомітету з питань соціального захисту ветеранів Анатолія Остапенка.

В заході взяли участь народні депутати України, представники органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та громадських організацій.

Метою вищевказаного законопроекту визначено підвищення соціального захисту осіб, які виконали свій конституційний обов’язок по захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Учасники робочої групи домовилися продовжити роботу з доопрацювання положень проекту Закону у квітні 2021 року.

Нагадаємо, що Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув законопроект за реєстр. № 4389 01 березня 2021 року та прийняв рішення рекомендувати парламенту влючити його до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.