Парламент прийняв Закон щодо соціального захисту застрахованих осіб у разі тимчасової втрати працездатності

Комітет
14 квітня 2021, 11:47

 

13 квітня 2021 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності (законопроект за реєстр. № 5187). За відповідне рішення проголосувало 304 народних депутата України.

Необхідність прийняття вищевказаного Закону України обґрунтовується тим, що Законом України «Про реабілітацію в сфері охорони здоров’я» від 03.12.2020 № 1053-IX внесено зміни до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», зокрема у статтю 22, згідно з якими з 30 червня 2021 року (дата вступу в дію цього Закону) допомога по тимчасовій непрацездатності мала б надаватися застрахованій особі лише у разі тимчасової непрацездатності на період реабілітації внаслідок хвороби або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві.

Таким чином, парламентська більшість врегулювала важливе питання соціального захисту 2,5 млн застрахованих осіб на період тимчасової втрати працездатності.