06 жовтня 2021 року о 14:30 відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі відеоконференції

Комітет
29 вересня 2021, 10:41

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 06 жовтня 2021 року о 14 год 30 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

1.                 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні" щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами (р.№ 4542), друге читання

 

2.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" щодо забезпечення прозорості діяльності суб'єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, та ліквідацію неринкових механізмів регулювання ринку праці (р.№ 6045, н.д. Разумков Д., Третьякова Г. та інші)

 

3.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи (р.№ 4408, Кабінет Міністрів України)

-     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збалансування пенсійної системи (р.№ 4408-1, н.д. Гривко С. та інші)

 

4.                 Проекти законів:

-     про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо перерахунку пенсій державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та іншим) (р. № 2257, н.д. Шенцев Д., Шпенов Д.)

-     про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій науковим працівникам, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та журналістам (р. № 2257-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

5.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до пункту 7-2 розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо відновлення права жінок на достроковий вихід на пенсію за віком в 55 років (р.№ 3156 дооп., н.д. Королевська Н. та інші)

6.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-     про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-     про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

7.                 Про перегляд рішення Комітету щодо проектів законів:

-     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій (р.№ 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

-     про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

8.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій (р.№ 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

-     про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)