22 вересня 2021 року відбулося чергове засідання Комітету

Комітет
23 вересня 2021, 15:59

 

22 вересня 2021 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у режимі відеоконференції.

За результатами розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників за реєстр. № 5695, народні депутати України – члени Комітету вирішили рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект до порядку денного сесії парламенту та прийняти його за результатами розгляду у першому читанні за основу.

Відповідно до пояснювальної записки до вищевказаного законопроекту, проект акту розроблено з метою врегулювання питання зайнятості та офіційного працевлаштування домашніх працівників, забезпечення соціального захисту домашніх працівників, імплементація в національне законодавство положень Конвенції Міжнародної організації праці № 189 про  домашніх працівників, а також зниження рівня незадекларованої праці. За оцінками Державної служби статистики України, загальна кількість працівників, які надають побутові та персональні послуги в сім’ях, становить близько 162 тисяч громадян.

За підсумками розгляду законопроектів за реєстр. № 4283, № 4283-1 та № 4005 Комітетом вирішено направити проекти законів на доопрацювання авторам законодавчих ініціатив.

Наступне засідання Комітету заплановане на 24 вересня 2021 року.