Верховна Рада України вдосконалила законодавство в сфері реабілітації осіб з інвалідністю

Комітет
03 листопада 2021, 15:29

02 листопада 2021 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні і в цілому проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами України» за реєстр. №  4542, поданий Кабінетом Міністрів України.

За відповідне рішення проголосувало 282 народних депутатів України.

Новим Законом приведено термінологію Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» у відповідність до законів України «Про освіту», «Про повну загальну освіту», «Про дошкільну освіту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про автомобільний транспорт». Зокрема, слова «спеціального автомобільного транспорту» замінено словом «автомобіля», «спеціальні загальноосвітні школи (школи-інтернати), загальноосвітні санаторні школи (школи-інтернати)» замінено словами «спеціальні заклади освіти» та ін.

Разом з тим, в результаті доопрацювання у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів законопроекту до другого читання, зокрема, внесено зміни до ст. 26 Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», що стосуються класифікації та визначення технічних та інших засобів реабілітації, відповідно до міжнародних стандартів.

Кабінету Міністрів України доручено до 1 липня 2022 року забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації положень цього Закону.

Довідково:

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на своєму засіданні 06 жовтня 2021 року розглянув пропозиції та поправки, що надійшли від суб’єктів права законодавчої ініціативи до проекту Закону України про внесення змін до Закону України про внесення змін до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами (реєстр. № 4542), прийнятого Верховною Радою України 21 травня 2021 року за основу (Постанова Верховної Ради України № 1476-IX).

За підсумками засідання Комітет, зокрема, рекомендував Верховній Раді України зазначений законопроект прийняти у другому читанні та в цілому.