03 листопада 2020 року Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи № 4051, поданий народним депутатом України Галиною Третьяковою та іншими народними депутатами України.

Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів доручено доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням зауважень і пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

Зазначений законопроект у своїй меті несе запровадження в Україні двох нових форматів роботи для людей найманої праці:

- дистанційна робота - коли робота виконується працівником поза приміщеннями роботодавця в будь-якому місці за його вибором та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій;

- надомна робота – коли робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших заздалегідь обраних ним приміщеннях, які характеризуються наявністю закріпленої зони, технічних засобів (основних виробничих і невиробничих фондів, інструменту, приладів, інвентарю) або їх сукупності.

Таке рішення парламенту в першу чергу позитивно вплине на умови праці та захист інтересів українців, що вже більше 7 місяців в тій чи іншій мірі зазнають обмежень, спричинених поширенням коронавірусної інфекції COVID-19.

За оцінками Міжнародної організації праці, до пандемії COVID-19 відносно незначна частина населення у світі працювала дистанційно на постійній основі - 8% світової робочої сили, або приблизно 260 мільйонів працівників. Для країн Європейського Союзу у 2019 році частка дистанційних працівників у віці 15-64 років становила лише трохи більше 5%.

Пандемія очікувано змінила ситуацію. За даними аналітичного центру Cedos, у розпал пандемії — у березні-квітні — в тій чи іншій мірі вдома працювали дві третини (62%) всіх працюючих у США (згідно з панельними даними Gallup). У Німеччині та Угорщині в аналогічний період в тій чи іншій мірі роботу вдома виконувала чверть усього зайнятого населення, а в Чехії та Польщі таких працівників була майже третина. За даними дослідження соціологічної групи «Рейтинг», станом на березень 29% дорослого населення України працювали дистанційно.

Зокрема, законопроектом № 4051 передбачається, що при надомній роботі на працівників поширюється загальний режим роботи підприємства, установи та організації, якщо інше не передбачено у трудовому договорі.

Положення законопроекту також спрямовані на усунення існуючих випадків дискримінації на ринку праці. Так, працівник відповідно до положень законопроекту матиме можливість вимагати від роботодавця тимчасовий (до 2-х місяців) перехід на дистанційну роботу у випадку, якщо на робочому місці щодо нього було вчинено дії, що містять ознаки дискримінації.

Крім того, проект Закону має на меті захистити права молодих батьків, надаючи їм можливості працювати в гнучких умовах надомної чи дистанційної роботи. Крім того, працівнику, який має дитину віком до 3 років або здійснює догляд за дитиною до досягнення нею шестирічного віку, надається можливість виконувати свою роботу на умовах дистанційної роботи.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів очікує пропозиції та поправки до тексту законопроекту від народних депутатів України до 17 листопада 2020 року включно.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

28 березня 2024 16:24
27 березня 2024 14:57
25 березня 2024 14:45
22 березня 2024 15:14
21 березня 2024 11:27
19 березня 2024 15:08
19 березня 2024 15:04
15 березня 2024 14:28
11 березня 2024 15:44
08 березня 2024 11:57