У Комітеті обговорили деякі питання соціального захисту учасників Антитерористичній операції та Операції Об’єднаних Сил

Опубліковано 18 жовтня 2020, о 15:42

 Комітет 

16 жовтня 2020 року проведено засідання круглого столу на тему: «Надання медичної допомоги та встановлення підвищеного мінімального розміру допомоги по безробіттю громадянам, які брали участь в Антитерористичній операції та Операції Об’єднаних Сил».

Круглий стіл проведено Головою підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів – народним депутатом України Остапенком Анатолієм Дмитровичем із залученням представників Міністерства у справах ветеранів та органів центральної влади, а також представників громадських організацій.

Народний депутат, запропонував змінити  редакцію статті 11 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та розширити можливості для отримання безоплатної  медичної допомоги у закладах охорони здоров’я Міністерства оборони демобілізованим чи звільненим у запас військовослужбовцям, які брали участь в АТО/ООС.

За наслідками роботи учасників «круглого столу» народним депутатом України Остапенком А.Д. унесено до Верховної Ради України проєкт Закону про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо надання медичної допомоги демобілізованим чи звільненим у запас військовослужбовців, які брали участь в АТО/ООС та отримали статус учасника бойових дій) (реєстр. № 4260).

Основними нормативно-правовими актами, які регулюють зазначені питання, є Конституція України та Закони України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Реалізація положень законопроєкту під час його практичного застосування після його прийняття не впливатиме на видаткову частину Державного або місцевих бюджетів.

Внесення вищезазначених змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» розширить можливості демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь в АТО/ООС отримувати якісну  висококваліфіковану медичну допомогу.

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку