02 вересня 2020 року об 14:30 відбулось засідання Комітету у режимі відеоконференції.

Опубліковано 27 серпня 2020, о 16:20

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 

02 вересня 2020 року о 14 год 30 хв

 

І. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до другого читання:

Проект Закону про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України (р. № 2325)

 

Підготовка до першого читання:

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму (реєстр. № 3515-1, н.д. Королевською Н., Солодом Ю.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи державного пенсійного страхування (р. № 2683-1, н.д. Королевська Н. та інші)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дії колективних договорів (р.№ 3204-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо посилення захисту конституційного права на вчасну оплату праці) (р. № 2650, н.д. Волинець М. та інші)

 

Попередній розгляд законопроектів:

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати» (р. № 3817, Кабінет Міністрів України)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення і затвердження окремих державних соціальних гарантій (р. № 2146 дооп., н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» щодо стимулювання створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва (р. № 3812, н.д. Устенко О.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 2575,  н.д. Демченко С.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 2575-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052, н.д. Королевська Н. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) (р. № 3243, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» щодо підвищення розміру компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду (р.№ 3244, Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 13 Закону України «Про соціальні послуги» щодо підвищення розміру компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду (р.№ 3244-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 5 Закону України «Про гуманітарну допомогу» (р.№ 3527, н.д. Лаба М.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг (р. № 3613, н.д. Лаба М. та інші)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо порядку реструктуризації та списання заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг та захисту громадян від негативних наслідків підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги (р. № 3613-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного та соціального забезпечення окремих категорій осіб (р. № 3596, н.д. Ляшенко А.)

Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо пенсійного та санаторно-курортного забезпечення (р. № 3596-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

 

ІІ. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку» (р. № 3553, Президент України)

Проект Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо окремих питань забезпечення організації виконання військового обов'язку в особливий період (р. № 3554, Президент України)

Проект закону України про внесення змін до розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо страхових виплат потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання (р. № 3840, н.д. Третьякова Г. та інші)

Проект закону України про внесення зміни до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо соціального страхування (р. № 3840-1, н.д. Королевська Н. та інші)

 

ІІІ. Різне

 

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку