08 грудня 2021 року о 09:00 відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі відеоконференції

Опубліковано 02 грудня 2021, о 15:35

 Комітет 

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 08 грудня 2021 року о 09 год 00 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Перегляд рішення Комітету та підготовка до другого читання з урахуванням висновку юридичної експертизи:

1.        Про перегляд рішення Комітету, прийнятого за результатами розгляду підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана (р. № 5694)

2.        Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо вдосконалення функціонування Єдиного державного реєстру ветеранів війни та запровадження електронного посвідчення ветерана (р. № 5694) друге читання

 

Підготовка до першого читання:

3.        Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо упорядкування окремих питань пенсійного забезпечення та страхування працівників Державного бюро розслідувань (р. № 5818, Кабінет Міністрів України)

 

Попередній розгляд:

4.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту майнових прав окремих категорій осіб та відшкодування витрат на догляд за такими особами (р. № 6083, Кабінет Міністрів України)

5.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про державний контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки (р. № 6119, Кабінет Міністрів України)

6.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо вдосконалення порядку визнання товарів, виконаних робіт, наданих послуг гуманітарною допомогою (р. № 6204, Кабінет Міністрів України)

7.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці (р. № 5857, Кабінет Міністрів України)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці (р. № 5857-1, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці (р. № 5857-2, н.д. Королевська Н. та інші)

 

Підготовка до першого читання:

8.        Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення підвищення розмірів пенсій (р. № 5023, н.д. Тимошенко Ю.В., Цимбалюк М.М.)

 

Попередній розгляд:

9.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

 

Різне:

10.   Про схвалення рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Про стан виконання рішень міжнародних судів, Конституційного Суду України та інших судів України щодо соціальних виплат громадянам України»

 

11.   Про створення робочої групи з обміну інформацією між апаратами Верховної Ради України, Верховного суду, Міністерства соціальної політики України, Міністерства юстиції України щодо врахування судової практики в законотворчому процесі з метою напрацювання механізмів реалізації судових рішень

 

12.    Про створення робочої групи з опрацювання до другого читання проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України (р. № 3663)

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку