11 травня 2023 року відбудеться чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Опубліковано 08 травня 2023, о 14:13

 Комітет 

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(в режимі відеоконференції)

 

11 травня 2023 року об 13 год 00 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

 

 

Попередній розгляд:

1.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення управління загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням на випадок безробіття та у сфері реалізації державної політики зайнятості населення (р.№ 8331, н.д. Папієв М.М.)

2.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят (р.№ 9009, н.д. Савчук О.В. та інші)

-   про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових днів (р.№ 9009-1, н.д. Бардіна М.О. та інші)

-   про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів (р.№ 9009-2, н.д. Кондратюк О.К. та інші)

-   про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових неробочих днів (р.№ 9009-3, н.д. Третьякова Г.М.)

3.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо уточнення категорій осіб, які належать до ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України (р.№ 9126, н.д. Остапенко А.Д. та інші)

4.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо спрощення процедури присвоєння статусу ветерана (р.№ 9141, н.д. Чернєв Є.В. та інші)

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

 

5.        Проект Закону про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років (реєстр. № 9278, Президент України)

Інші питання:

6.        Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань (р.№ 8313)

7.        Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо правонаступництва у трудових відносинах (р.№ 8244)

8.        Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо визначення категорій осіб, які визнаються особами з інвалідністю внаслідок війни та членами сімей загиблих Захисників і Захисниць України, а також надання їм соціальних гарантій (р.№ 9110)

9.        Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання проекту Закону про внесення зміни до розділу ХV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо джерел оплати послуг з доставки пенсій та виплати допомоги на поховання (р.№ 9078)

10.   Про зміну складу підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку