Засідання Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

(вул.Грушевського, 18/2, кімн.12, о 16.00)   

                                   

13 травня  2015 року 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

I. Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) 

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для детенізації роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.) 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова)

Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) (р.№ 1433, н.д.В.Барвіненко та ін..)

Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо забезпечення оптимального рівня державного контролю (р.№ 1740, н.д.Ю.Левченко)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки по догляду за дитиною) (р.№ 1430, н.д.В.Барвіненко та ін..)

Проект Закону про внесення зміни до пункту 3 Розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" щодо осіб, які займають посади голів сільської, селищної рад та міських голів (р.№ 2506, н.д.Ю.Дерев`янко та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д.О.Продан та ін.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо захисту прав сільгосппідприємств) (р.№ 2223, н.д.Ю.Шпенов)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору з ювелірних виробів) (р.№ 1910, н.д. О.Продан та ін.) (друге читання)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення пенсій працівникам сільськогосподарських підприємств) (р.№ 1429, В.Барвіненко, О.Герега та ін.)

Проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про індексацію грошових доходів населення" (щодо повної індексації мінімальної пенсії) (р.№ 2090, н.д. І.Єремеєв та ін.)

Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про індексацію грошових доходів населення" щодо скасування обмежень на індексацію пенсій (р.№ 2199, н.д. В.Гудзенко )

Проект Постанови про заходи із забезпечення погашення заборгованості по заробітній платі (р.№ 2369, н.д. Н.Королевська та ін.)

Проект Постанови про перегляд Кабінетом Міністрів України набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення (щодо перегляду вмісту споживчого кошика) (р.№ 2438, н.д. Т.Кремінь та ін.)

Проект Закону про внесення змін до частини 8 Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо екологічної перевірки) (р.№ 2007, н.д. П.Дзюблик, В.Кривенко)

Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо збереження методичних кабінетів (р.№ 2056, н.д. О.Герега, А.Шинькович)

Проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (щодо встановлення підвищеного мінімального розміру допомоги по безробіттю учасникам антитерористичної операції та іншим ветеранам війни) (р.№ 1487, н.д. В.Константіновський)

Проект Закону про внесення зміни до розділу XV "Прикінцеві положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо поетапного збільшення страхового стажу) (р.№ 1663, н.д. В.Литвин)

Проект Постанови про відновлення соціально-економічних зв'язків в окремих районах Донецької та Луганської областей з метою захисту прав і свобод громадян України, що проживають на цих територіях (р.№ 2408 н.д. О.Долженков та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій (р.№ 2767, Кабінет Міністрів України)

 

ІI. Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет не є головним:  

Проект Закону про соціальні послуги (р.№ 1554, н.д.В.Барвіненко, Е.Матвійчук)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати (р.№ 2576, н.д.А.Журжій та ін.)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про страхування" (нова редакція) та інших законодавчих актів України (р.№ 1797, н.д. А.Яценко)

Проект Закону про страхування (р.№ 1797-1, н.д. М.Поляков, С.Рибалка  та ін..)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" (щодо надбавки до пенсії та права на комунальні пільги) (р.№ 1880, н.д. С.Міщенко)

Проект Закону про внесення зміни до статті 18 Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" щодо встановлення доплати інвалідам І групи підгрупи А (р.№ 2026, н.д. О.Третьяков та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування виплат одноразової допомоги Матерям-героїням, а також запровадження строків розгляду документів і вручення державних нагород (р.№ 2043, н.д. І.Єремеєв та ін.)

Проект Закону про зміну системи регулювання економіки (р.№ 1069, н.д. О.Продан та ін.) (доопрацьований)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" (р.№ 2492, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо безоплатної передачі у володіння і користування конфіскованих та безхазяйних транспортних засобів) (р.№ 1402, н.д. І.Геращенко та ін.)

Проект Постанови про Основні напрями бюджетної політики на 2016 рік (р.№ 2623, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг (р.№ 1634, н.д. М.Бондар та ін.)

Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про ціни та ціноутворення" про невідкладні заходи щодо захисту прав громадян в умовах різкого підвищення цін на соціально значущі продовольчі товари (р.№ 1021, н.д. Н.Королевська та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення інвалідів (р.№ 2581, н.д.Л.Денісова та ін..)

Проект Закону про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам органів доходів і зборів за єдиними принципами (р. № 2768, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо призначення пенсій посадовим особам контролюючих органів за єдиними принципами (р. № 2769, Кабінет Міністрів України)

Проект Закону про внесення зміни до статті 87 Бюджетного кодексу України щодо сплати страхових внесків до накопичувальної професійної пенсійної програми (р. № 2770, Кабінет Міністрів України)

ІІІ. Інші

Про затвердження рекомендацій засідання «круглого столу» на тему: «Шляхи розв`язання проблем щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати»

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку