Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

(вул.Банкова, 6-8, кімн.525, о 14.30)   

                                   

4 березня  2015 року  

 

I.Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет визначено головним:

Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" (щодо відновлення перерахунку пенсій та її підвищення до рівня збільшення заробітної плати за попередній рік з урахуванням рівня інфляції) (р.№ 1020, н.д. Н.Королевська та ін.)

 Проект Закону про першочергові заходи щодо захисту соціально вразливих громадян від наслідків фінансово-економічної кризи (р.№ 1022, н.д. О. Долженков, н.д. Ю. Воропаєв)

 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов реалізації права на працю) (р.№ 1023, н.д. Д. Шпенов)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко)  

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості (р.№ 1273, н.д. В.Ничипоренко)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) 

 

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб (р.№ 1239, н.д. А.Іллєнко та ін.) 

 

Проект Закону про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 1087, н.д. Ю.Шухевич) 

 

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель)  

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для    детенізації   роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.) 

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова)

 

Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.)

 

Проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.)

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості та недопущення зубожіння населення (р.№ 1085, н.д. О.Фельдман  та ін.)    

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) (р.№ 1433, н.д.В.Барвіненко та ін..)

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо запобігання корупції, надання додаткових гарантій захисту та зменшення кількості документів для отримання допомоги (р.№ 1302, н.д.І.Єремеєв та ін..)

Проект Закону про внесення доповнень до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" (щодо врегулювання питань, періодичності, строків виплати допомоги по безробіттю) (р.№ 1046, н.д.С.Міщенко)

Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення" (до р.№ 1086, н.д.Ю.Шухевич)

Проект Закону про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України (р.№ 1205, н.д.М.Головко та ін..)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення (р.№ 1468, н.д.І.Кириленко)

Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо врегулювання оплати  праці працівників державних вищих навчальних закладів (р.№ 1914, н.д.В.Писаренко)

Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників (р.№ 1914-1, н.д.Л.Гриневич та ін..)

Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо максимального місячного розміру заробітної плати) (р.№ 2116, н.д. І.Шурма, Д.Шпенов)

Проект Закону про внесення зміни до пункту 10 розділу ІІІ "Перехідні положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо посилення соціального захисту військовослужбовців та працівників, які беруть участь в антитерористичних операціях) (р.№ 1750, н.д.В.Балога)

Проект Закону про внесення змін до пункту 10 розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо грошового забезпечення у 2015 році окремих категорій військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та працівників ( р.№ 2046, н.д.І.Вінник та ін..)

Проект Закону про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня - День захисника України) (р.№ 2187, Президент України)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації конституційних прав внутрішньо переміщених осіб (р.№ 1835, н.д.А.Помазанов) (доопрац.)

 

II. Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет не є головним:  

 

            Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками і фінансовими установами щодо соціального захисту незахищених верств населення, учасників АТО, бойових дій та членів їх сімей (р.№ 1531, н.д.  А. Артеменко)

Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками та фінансовими установами у зв'язку з різким підняттям курсу іноземної валюти стосовно гривні (р.№ 1531-1, н.д.            М. Головко та ін.)

Проект Закону про внесення зміни до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Бюджетного кодексу України (щодо строків для затвердження розмірів посадових окладів (тарифних ставок) для працівників бюджетної сфери) (р.№ 1126, н.д. Ю. Дерев`янко)

Проект Закону про зміну системи регулювання економіки     (р.№ 1069, н.д. О. Продан та ін.)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов'язку) (р.№ 1082,                             н.д. О. Осуховський та ін.)

Проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України "Про міліцію" (щодо забезпечення соціального захисту працівників та членів їх сімей) (р.№ 1142, н.д. І. Вінник)

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших  соціально вразливих груп населення) (р.№ 1181, н.д.  С.Фаєрмарк)

 

Проект Закону про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо відновлення порушених прав учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (р.№ 1338, н.д.Н.Королевська та ін.)

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку