Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

(вул. Банкова, 6-8, кімн. 525, о 13 год. 00 хв.)

 

13 липня  2016 року

 

І. Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет визначено головним:

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій (р.№ 4608, Кабінет Міністрів України)

  проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій та запровадження накопичувального рівня пенсійного страхування (р.№ 4608-1, н.д. І.Єфремова, Л.Денісова та ін.)

  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення пенсійного забезпечення, запровадження єдиних принципів нарахування пенсій та скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 4608-2, н.д. Ю.Шухевич)

  проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та сприяння досягненню бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду (р.№ 4608-3, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

2. Проект Закону про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про охорону праці" (щодо анулювання дозволу на виконання робіт, експлуатації (застосування) машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки за порушення законодавства про захист прав споживачів) (р.№ 4750, н.д. С.Міщенко)

3. Проект Постанови про доручення Кабінету Міністрів України провести індексацію грошових доходів населення у 2016 році (р.№ 4446, н.д. С.Лабазюк)

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно забезпечення принципу соціальної справедливості щодо надання пільг найбільш вразливим верствам населення (р.№ 3583, н.д. В.Писаренко)

 

ІI. Законопроекти, з  опрацювання яких Комітет не є головним:

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення військовослужбовцям мінімальної пенсії по інвалідності) (р.№ 4621, н.д. С.Міщенко, О.Ревега)

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення мінімальної пенсії з втрати годувальника членам сімей загиблих учасників бойових дій) (р.№ 4622, н.д. С.Міщенко)

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" щодо покращення рівня пенсійного забезпечення певних категорій військовослужбовців (р.№ 4364, н.д. Ю.Левченко, О.Ревега)

8. Проект Закону про організацію медичного обслуговування населення в Україні (р.№ 4456, н.д. О.Богомолець та ін.)

9. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо впорядкування пільг підприємствам та організаціям, які засновані громадськими організаціями інвалідів (р.№ 4545, н.д. Л.Денісова та ін.)

10. Проект Закону про безоплатне та пільгове забезпечення лікарськими засобами окремих категорій населення (р.№ 4687, н.д. В.Рабінович)

 

Інші питання:

11. Інформація Рахункової палати України щодо результатів аудиту ефективності використання коштів державного бюджету на компенсацію підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, які проходять військову службу під час особливого періоду

12. Про практику застосування Закону України «Про зовнішню трудову міграцію»

13. Про затвердження рекомендацій учасників слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: «Мета та шляхи реформування Державної служби зайнятості», які відбулись 15 червня 2016 року

14. Про створення Робочої групи з напрацювання на базі проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" та інших пов'язаних законодавчих актів (р.№ 4279, поданого народним депутатом України О.Вілкулом) нової редакції проекту Закону "Про зайнятість населення"

15. Проект Звіту про роботу Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення  за період роботи четвертої сесії Верховної Ради України VIІI скликання

16. Проект Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на вересень 2016 року - лютий 2017 року (п’ята сесія Верховної Ради України восьмого скликання)

17. Проект Пропозицій до проекту порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку