В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 7

 

«14» січня 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

кімн.525, 17-00

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Куніцин С.В.

Відсутні: Королевська Н.Ю., Бакулін Є.М.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:   

 

1. Проект Закону про внесення змін до статті 136 Кодексу законів про працю України (щодо заробітної плати та матеріальної відповідальності працівників) (р.№ 1043, н.д.С.Міщенко) (Комітет головний)

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо матеріальної відповідальності роботодавця за порушення строків виплати заробітної плати та інших виплат) (р.№ 1047, н.д.С.Міщенко) (Комітет головний)

 

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо зниження пенсійного віку та поліпшення інших умов виходу на пенсію) (р.№ 1031-1, н.д.С.Міщенко) (Комітет головний)

 

-  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо відновлення пенсійного віку жінок) (р.№ 1031-2, н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу та умов виходу на пенсію) (р.№ 1031-3, н.д.В.Ничипоренко) (Комітет головний)

 

4. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д.Ю.Бублик та ін..) (Комітет головний)

 

5. Проект Закону про відновлення порушених пенсійних прав деяких категорій громадян (р.№ 1017, н.д.Н.Шуфрич та ін..) (Комітет головний)

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості та недопущення зубожіння населення (р.№ 1085, н.д.О.Фельдман  та ін.) (Комітет головний)

 

7. Проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

 

8. Проект Закону про внесення змін до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо надання права на отримання додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню батьків або особі, яка їх замінює, що має на утриманні дитину віком до шести років (р.№ 1266, н.д.А.Шипко) (Комітет головний)

 

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов'язку) (р.№ 1082, н.д.О.Осуховський та ін..) 

 

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальні послуги" щодо покращення соціального обслуговування незахищених верств громадян (р.№ 1061, н.д.О.Кужель)

 

11. Проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (щодо зміни та порядку нарахування допомоги при народженні дитини) (р.№ 1432, н.д.В.Барвіненко та ін..)

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб (р.№ 1496, н.д.Л.Денісова)

13. Про план роботи Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на другу сесію Верховної Ради України восьмого скликання 

 

14. Про пропозиції  Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення до проекту порядку  денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

 

15. Про   розгляд кандидатур  Демчук Л.А. та Сінер І.І. на посади головних консультантів секретаріату Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

Під час обговорення порядку денного Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала включити в порядок денний засідання Комітету проект Постанови про особливості розгляду проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики) (р.№ 1539-П, н.д.О.Рябчин)

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Третє питання:   проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо страхового стажу та умов виходу на пенсію) (р.№ 1031-3, н.д.В.Ничипоренко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Ничипоренка В.М.

В обговоренні взяли участь:  Драюк С.Є., Мущинін В.В., Шамбір М.І., Матвійчук В.М., Каплін С.М., Дроздик О.В., Українець С.Я., Денісова Л.Л.   

Вирішили: Комітет не визначився.

Голосували: «за» - 3, проти – 2, утримався – 1.

 

Дванадцяте  питання:  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб (р.№ 1496, н.д.Л.Денісова)

Слухали: доповідь народного депутата України Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь:     Дроздик О.В., Матвійчук В.М., Мущинін В.В., Каплін С.М., Куніцин С.В., Зінкевич Н.І., Українець С.Я.     

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Одинадцяте  питання:  проект Закону про внесення змін до статті 12 Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" (щодо зміни та порядку нарахування допомоги при народженні дитини) (р.№ 1432, н.д.В.Барвіненко та ін..)

 

Слухали: доповідь народного депутата України Шиньковича А.В.

В обговоренні взяли участь:       Матвійчук В.М., Мущинін В.В., Каплін С.М., Куніцин С.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб`єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання  (рішення додається).

Голосували: «за» - 5, проти – 1.

 

Тринадцяте  питання:  про план роботи Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на другу сесію Верховної Ради України восьмого скликання 

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь:  Каплін С.М., Куніцин С.В., Дроздик О.В.   

Вирішили: (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Чотирнадцяте питання:  про пропозиції  Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення до проекту порядку  денного другої сесії Верховної Ради України восьмого скликання

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Каплін С.М., Куніцин С.В., Дроздик О.В.

Вирішили: (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

П`ятнадцяте  питання: про розгляд кандидатур  Демчук Л.А. та Сінер І.І. на посади головних консультантів секретаріату Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Каплін С.М., Куніцин С.В.

Вирішили: затвердити кандидатури Демчук Лариси Андріївни та Сінер Ірини Ізяславівни на посади головних консультантів секретаріату Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

Прийнято  одноголосно.

 

Шістнадцяте  питання:  проект Постанови про особливості розгляду проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень соціальної політики) (р.№ 1539-П, н.д.О.Рябчин)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Каплін С.М.

Вирішили: законопроект повернути суб`єкту права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії та без розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

Перший заступник Голови Комітету Каплін С.М. запропонував створити раду громадських організацій при Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Народні депутати України – члени Комітету вирішили оприлюднити на сайті Верховної Ради України оголошення про створення Громадської ради та надання до 16.02.2015р. пропозицій щодо кандидатур від громадських організацій  до складу ради.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            Л.Денісова

 

Секретар Комітету                                                       Н.Веселова

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку