В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 16

 

«22» квітня 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

кімн.525, 16-00год.

 

 

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

 

1. Проект Закону про єдині правила пенсійного забезпечення громадян України (р.№ 1314, н.д.В.Пинзеник) (Комітет головний)

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов реалізації права на працю) (р.№ 1023, н.д. Д. Шпенов) (Комітет головний)

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) (Комітет головний)

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості (р.№ 1273, н.д. В.Ничипоренко) (Комітет головний)

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) (Комітет головний)

 

6. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення бази   оподаткування при нарахуванні заробітної плати (р.№ 1379, н.д.А.Яценко)

 

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб (р.№ 1239, н.д. А.Іллєнко та ін.) (Комітет головний)

 

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для    детенізації   роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.) 

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова)

 

9. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

 

10. Проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

 

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості та недопущення зубожіння населення (р.№ 1085, н.д. О.Фельдман  та ін.) (Комітет головний)

 

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки по догляду за дитиною) (р.№ 1430, н.д.В.Барвіненко та ін..)  (Комітет головний)

 

13. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) (р.№ 1433, н.д.В.Барвіненко та ін..) (Комітет головний)

 

14. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо запобігання корупції, надання додаткових гарантій захисту та зменшення кількості документів для отримання допомоги (р.№ 1302, н.д.І.Єремеєв та ін..) (Комітет головний)

 

15. Проект Закону про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України (р.№ 1205, н.д.М.Головко та ін..) (Комітет головний)

 

16. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення (р.№ 1468, н.д.І.Кириленко)  (Комітет головний)

 

17. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення (р.№ 1466, н.д.І.Кириленко) (Комітет головний)

 

18. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду (р.№ 2079, н.д.С.Пашинський та ін..) (Комітет головний)

 

19. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо забезпечення оптимального рівня державного контролю (р.№ 1740, н.д.Ю.Левченко) (Комітет головний)

 

20. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо працевлаштування молоді) (р.№ 1524, н.д.В.Рабінович) (Комітет головний)

 

21. Проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо термінів сплати єдиного внеску бюджетними установами (р.№ 1712, н.д.А.Євлахов) (Комітет головний)

 

22. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" (щодо удосконалення порядку формування розміру прожиткового мінімуму) (р.№ 2238, н.д.С.Каплін) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" щодо удосконалення процедури формування споживчого кошика і визначення прожиткового мінімуму (р.№ 2238-1, н.д.Н.Королевська та ін..)

 

23. Проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту сімей, члени яких мають у власності чи володінні земельні ділянки (р.№ 1350, н.д.Ю.Вознюк)  (Комітет головний)

 

24. Проект Закону про внесення зміни до пункту 3 Розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" щодо осіб, які займають посади голів сільської, селищної рад та міських голів (р.№ 2506, н.д.Ю.Дерев`янко та ін.) (Комітет головний)

         

25. Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками та фінансовими установами у зв'язку з різким підняттям курсу іноземної валюти стосовно гривні (р.№ 1531-1, н.д. М.Головко та ін.)

 

26. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших  соціально вразливих груп населення) (р.№ 1181, н.д.  С.Фаєрмарк)

 

27. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про екстрену медичну допомогу" (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників бригад екстреної медичної допомоги) (р.№1164, н.д.С.Соболєв)

 

28. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров'я) (р.№ 1332, н.д.А.Дирів, А.Шипко)

 

29. Проект Закону про соціальні послуги (р.№ 1554, н.д.В.Барвіненко, Е.Матвійчук)

 

30. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення мінімальної пенсії з втрати годувальника членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції) (р.№ 1777, н.д.С.Міщенко)

 

31. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо залучення до роботи у державних органах іноземців відповідно до державних інтересів України (р.№ 1161, н.д.М.Найєм та ін..)

 

32. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д.О.Продан та ін..) (Комітет головний)

 

33. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв   вищих      навчальних закладів) (р.№ 1865, н.д.Л.Денісова та ін.) (доопрац.) (Комітет головний)

 

34. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо особливостей оподаткування платників,  що обрали спрощену систему оподаткування) (р.№ 2229, н.д.С.Євтушок, В.Парасюк) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування із чинними положеннями податкового законодавства (р.№ 2229-1, н.д.М.Кучер) (Комітет головний)

 

35. Проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо предметів закупівлі, на яких не поширюється дія Закону) (р.№ 1597, н.д.І.Геращенко та ін.)

 

36. Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо зменшення строку тимчасового зберігання товарів гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб) (р.№ 1419, н.д.В.Пацкан та ін.)

 

37. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування доходів у вигляді гуманітарної, благодійної, технічної допомоги, отриманих внутрішньо переміщеними особами) (р.№ 1420, н.д.В.Пацкан та ін..) (доопрац.)

 

38. Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни" щодо підвищення рівня соціального забезпечення (р.№ 1513, н.д.Н.Королевська та ін..)

 

39. Проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" щодо підвищення рівня соціального забезпечення (р.№ 1514, н.д.Н.Королевська та ін..) 

 

40. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати (р.№ 2576, н.д.А.Журжій та ін.)

 

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

- ВИКЛЮЧИТИ з порядку денного:

питання №8: - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (№ 1060, н.д.О.Кужель) – за проханням автора

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для детенізації роботи малого підприємництва) (№ 1060-1, н.д.О.Продан, О.Бєлькова, Н.Агафонова, В.Чумак) - за проханням автора

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (№ 1060-2, н.д.Ю.Дерев`янко, І.Суслова) - за проханням автора

 

питання № 12 - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо врегулювання питання відпустки по догляду за дитиною) ( № 1430, н.д.В.Барвіненко та ін.)   - за проханням автора

 

питання № 13 - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) ( № 1433, н.д.В.Барвіненко та ін.) - за проханням автора

 

питання № 27 - проект Закону про внесення змін до Закону України "Про екстрену медичну допомогу" (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників бригад екстреної медичної допомоги) (№1164, н.д.С.Соболєв ) - 21.04.2015 ВРУ прийнято в першому читанні

 

питання № 32 - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (№ 1877, н.д.О.Продан, О.Ляшко, В.Галасюк, О.Кужель, В.Іщенко, Т.Острікова, А.Журжій) - за проханням автора

 

питання № 40 - проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справедливого оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати (№ 2576, н.д.А.Журжій, О.Продан, Н.Южаніна, О.Кришин, О.Ляшко, В.Галасюк, Т.Острікова) – за проханням автора

 

- ВКЛЮЧИТИ додатково до порядку денного:

питання № 41 - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення функціонування місцевого самоврядування) (№2639, н.д. М.Бурбак) (доопрацьований.)

 

питання № 42 - про розгляд кандидатури на посаду заступника завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету Денісова Л.Л. внесла пропозиції щодо порядку розгляду Комітетом проектів на засіданнях:

 

у разі неявки, розглядати без присутності авторів – суб’єктів законодавчої ініціативи:

1. законопроекти, які втратили свою актуальність (у зв’язку з прийняттям Законів, які регулюють ті питання, що пропонуються автором);

2. законопроекти, щодо яких Комітет не є головним;

3. законопроекти, щодо яких Комітет є головним і реалізація яких призведе до додаткових витрат з державного бюджету та фондів, однак авторами не подано фінансово-економічне обґрунтування щодо джерел покриття таких витрат.

 

Прийнято одноголосно.

 

Перше  питання:  проект Закону про єдині правила пенсійного забезпечення громадян України (р.№ 1314, н.д.В.Пинзеник) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: законопроект зняти з розгляду, як такий, що втратив актуальність  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять четверте  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо особливостей оподаткування платників,  що обрали спрощену систему оподаткування) (р.№ 2229, н.д.С.Євтушок, М.Кучер та ін.) (доопрацьований) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Євтушка С.М.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Каплін С.М., Мущинін В.В., Шамбір М.І., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Двадцать друге  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" (щодо удосконалення порядку формування розміру прожиткового мінімуму) (р.№ 2238, н.д.С.Каплін) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Капліна С.М.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Веселова Н.В., Кондрюк С.М., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Під час обговорення законопроекту Комітет не підтримав жодного з передбачених частиною першою статті 114 Регламенту Верховної Ради України рішень і пропонує визначитися шляхом особистого голосування під час розгляду на засіданні Верховної Ради України.

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" щодо удосконалення процедури формування споживчого кошика і визначення прожиткового мінімуму (р.№ 2238-1, н.д.Н.Королевська та ін..) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Веселова Н.В., Кондрюк С.М., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Друге  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов реалізації права на працю) (р.№ 1023, н.д. Д. Шпенов) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: законопроект за результатами розгляду в першому читання відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Четверте питання:  Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості (р.№ 1273, н.д. В.Ничипоренко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Веселова Н.В.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Шосте  питання:  проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення бази   оподаткування при нарахуванні заробітної плати (р.№ 1379, н.д.А.Яценко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В.,    Веселова Н.В.  

Відсутні: Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Веселова Н.В.

Вирішили: законопроект відхилити  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Сьоме  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб (р.№ 1239, н.д. А.Іллєнко та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Десяте  питання:  проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Веселова Н.В., Мущинін В.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект зняти з розгляду як такий, що втратив свою актуальність  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Одинадцяте  питання:  проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості та недопущення зубожіння населення (р.№ 1085, н.д. О.Фельдман  та ін.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Веселова Н.В.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо запобігання корупції, надання додаткових гарантій захисту та зменшення кількості документів для отримання допомоги (р.№ 1302, н.д.І.Єремеєв та ін..) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

П’ятнадцяте  питання:  проект Закону про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України (р.№ 1205, н.д.М.Головко та ін..) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Шістнадцяте  питання:  Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення (р.№ 1468, н.д.І.Кириленко)  (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: законопроект відхилити (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Сімнадцяте  питання:  проект Закону про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення (р.№ 1466, н.д.І.Кириленко) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Вісімнадцяте  питання:  Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду (р.№ 2079, н.д.С.Пашинський та ін..) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Двадцяте  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо працевлаштування молоді) (р.№ 1524, н.д.В.Рабінович) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Двадцять перше  питання:  проект Закону про внесення змін до статті 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо термінів сплати єдиного внеску бюджетними установами (р.№ 1712, н.д.А.Євлахов) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Євлахова А.С.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Коваль В.М., Шамбір М.І., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили законопроект за результатами розгляду в першому читанні відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, утримався – 1.

 

Двадцять третє  питання:  проект Закону про внесення змін до статті 7 Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту сімей, члени яких мають у власності чи володінні земельні ділянки (р.№ 1350, н.д.Ю.Вознюк)  (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Веселова Н.В., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1

 

Сорок перше  питання:  проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення функціонування місцевого самоврядування) (№2639, н.д. М.Бурбак) (доопрацьований) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Дроздик О.В., Пархоменко В.Г., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Двадцять п’яте  питання: проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками та фінансовими установами у зв'язку з різким підняттям курсу іноземної валюти стосовно гривні (р.№ 1531-1, н.д. М. Головко та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Шамбір М.І., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект за результатами розгляду в першому читанні відхилити  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Двадцять шосте  питання:  проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших  соціально вразливих груп населення) (р.№ 1181, н.д.  С.Фаєрмарк)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Двадцять восьме  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров'я) (р.№ 1332, н.д.А.Дирів, А.Шипко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Веселова Н.В.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцяте  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо підвищення мінімальної пенсії з втрати годувальника членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції) (р.№ 1777, н.д.С.Міщенко)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Шамбір М.І., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять перше  питання:  Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо залучення до роботи у державних органах іноземців відповідно до державних інтересів України (р.№ 1161, н.д.М.Найєм та ін..)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять третє  питання:  проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв   вищих      навчальних закладів) (р.№ 1865, н.д.Л.Денісова та ін.) (доопрац.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В., Драюк С.Є., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу та в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять п’яте  питання:  проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо предметів закупівлі, на яких не поширюється дія Закону) (р.№ 1597, н.д.І.Геращенко та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять шосте  питання:  проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо зменшення строку тимчасового зберігання товарів гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб) (р.№ 1419, н.д.В.Пацкан та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять сьоме  питання:  проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування доходів у вигляді гуманітарної, благодійної, технічної допомоги, отриманих внутрішньо переміщеними особами) (р.№ 1420, н.д.В.Пацкан та ін..) (доопрацьований)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять восьме  питання: проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про поліпшення матеріального становища учасників бойових дій та інвалідів війни" щодо підвищення рівня соціального забезпечення (р.№ 1513, н.д.Н.Королевська та ін..) 

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: законопроект повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Тридцять дев’яте  питання:  проект Закону про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" щодо підвищення рівня соціального забезпечення (р.№ 1514, н.д.Н.Королевська та ін..) 

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

Сорок друге  питання:  про розгляд кандидатури на посаду заступника завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету  Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В.  

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Дроздик О.В., Веселова Н.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: доручити Голові Комітету Денісовій Л.Л. звернутися до керівника Апарату Верховної Ради України Зайчука В.О. про призначення на вакантну посаду заступника завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення головного консультанта секретаріату Комітету Бондаря Данила Сергійовича   (рішення додається).

Прийнято одноголосно

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                            Л.Л.Денісова

 

 

Секретар Комітету                                                       Н.В.Веселова

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку