В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 14

 

«18» березня 2015 року

вул.Банкова, 6-8,

кімн.507, 14год.30хв.

 

 

 

Головує: Голова Комітету Денісова Л.Л.

Присутні: члени Комітету Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Відсутні: Каплін С.М., Куніцин С.В., Веселова Н.В.

 

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду (р.№ 2079, н.д.С.Пашинський та ін.) (Комітет головний)

2. Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення" (до р.№ 1086, н.д.Ю.Шухевич) (Комітет головний)

3. Проект Закону про скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 1087, н.д. Ю.Шухевич)  (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов реалізації права на працю) (р.№ 1023, н.д. Д. Шпенов) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання принципу соціальної справедливості в пенсійному забезпеченні) (р.№ 1279, н.д. В. Ничипоренко) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних гарантій педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, які працюють в сільській місцевості (р.№ 1273, н.д. В.Ничипоренко) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко)  (Комітет головний)

8. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення бази оподаткування при нарахуванні заробітної плати (р.№ 1379, н.д.А.Яценко)

9. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" щодо скасування додаткових пенсій народним депутатам та деяким іншим категоріям осіб (р.№ 1239, н.д. А.Іллєнко та ін.) (Комітет головний) 

 

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо дерегулювання у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування (р.№ 1060, н.д. О.Кужель) (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо створення умов для детенізації роботи малого підприємництва) (р.№ 1060-1, н.д. О.Продан та ін.)  (Комітет головний)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) (р.№ 1060-2, н.д. Ю.Дерев`янко, І.Суслова) (Комітет головний)

11. Проект Закону про зміну системи регулювання економіки (р.№ 1069, н.д. О. Продан та ін.) 

 

12. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо нагороджених грамотами Верховної Ради України) (р.№ 1191, н.д. Ю.Бублик та ін.) (Комітет головний)

 

13. Проект Постанови про розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у 2015 році (р.№ 1304 н.д.В.Бандуров та ін.) (Комітет головний)

 

14. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення соціальної справедливості та недопущення зубожіння населення (р.№ 1085, н.д. О.Фельдман  та ін.)    (Комітет головний)

 

15. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) (р.№ 1433, н.д.В.Барвіненко та ін..) (Комітет головний)

 

16. Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) (р.№ 1639, н.д.В.Барвіненко та ін..) (Комітет головний)

 

17. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо запобігання корупції, надання додаткових гарантій захисту та зменшення кількості документів для отримання допомоги (р.№ 1302, н.д.І.Єремеєв та ін..) (Комітет головний)

 

18. Проект Закону про заходи щодо ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду України (р.№ 1205, н.д.М.Головко та ін..) (Комітет головний)

 

19. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо забезпечення оптимального рівня державного контролю (р.№ 1740, н.д.Ю.Левченко) (Комітет головний)

 

20. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про зайнятість населення" (щодо працевлаштування молоді) (р.№ 1524, н.д.В.Рабінович) (Комітет головний)

 

21. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо забезпечення фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій) (р.№ 1865, н.д.І.Лапін) (Комітет головний)

 

22. Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками і фінансовими установами щодо соціального захисту незахищених верств населення, учасників АТО, бойових дій та членів їх сімей (р.№ 1531, н.д.  А. Артеменко)

 

23. Проект Закону про врегулювання правовідносин між споживачами фінансових послуг та банками та фінансовими установами у зв'язку з різким підняттям курсу іноземної валюти стосовно гривні (р.№ 1531-1, н.д.М. Головко та ін.)

 

24. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо адресного поштового інформування про пільги та інші види соціальної допомоги маломобільних та інших  соціально вразливих груп населення) (р.№ 1181, н.д.  С.Фаєрмарк) 

 

25. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про екстрену медичну допомогу" (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників бригад екстреної медичної допомоги) (р.№1164, н.д.С.Соболєв) 

 

26. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" (щодо соціальних гарантій працівників охорони здоров'я) (р.№ 1332, н.д.А.Дирів, А.Шипко)

 

27. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальні послуги" (щодо соціальних гарантій осіб, що надають соціальні послуги) (р.№ 1333, н.д.А.Дирів)

 

28. Проект Постанови про виконання резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи 2028 (2015) "Гуманітарна ситуація щодо українських біженців та переміщених осіб" (р.№ 2163, н.д.Н.Королевська та ін..) (Комітет головний)

 

29. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення (р.№ 1468, н.д.І.Кириленко) (Комітет головний)

 

30. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо врегулювання оплати  праці працівників державних вищих навчальних закладів (р.№ 1914, н.д.В.Писаренко) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників (р.№ 1914-1, н.д.Л.Гриневич та ін..) (Комітет головний)

 

31. Про внесення змін до пункту 10 розділу ІІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (щодо максимального місячного розміру заробітної плати)  (р.№ 2116, н.д. І.Шурма, Д.Шпенов) (доопрац.) (Комітет головний)

 

32. Проект Закону про внесення зміни до пункту 10 розділу ІІІ "Перехідні положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо посилення соціального захисту військовослужбовців та працівників, які беруть участь в антитерористичних операціях) (р.№ 1750, н.д.В.Балога) (Комітет головний)

 

33. Проект Закону про внесення змін до пункту 10 розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо грошового забезпечення у 2015 році окремих категорій військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та працівників ( р.№ 2046, н.д.І.Вінник та ін..) (Комітет головний)

 

34. Проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України "Про міліцію" (щодо забезпечення соціального захисту працівників та членів їх сімей) (р.№ 1142, н.д. І. Вінник)

 

35. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов'язку) (р.№ 1082, н.д. О. Осуховський та ін.)

Під час обговорення порядку денного засідання  Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала  включити до порядку денного питання  про призначення  на вакантну посаду завідувача  Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Левшун Л.В. та проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору з ювелірних виробів) (р.№ 1910, н.д.О.Продан та ін..)

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

Тридцять п`яте питання: про призначення  на вакантну посаду  завідувача  Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Левшун Л.В.

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь:  Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Вирішили: рішення додається.

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять шосте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо врегулювання збору з ювелірних виробів) (р.№ 1910, н.д.О.Продан та ін..)

Слухали: доповідь народного депутата України Продан О.П.

В обговоренні взяли участь:  Драюк С.Є.,  Королевська Н.Ю., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, утримався - 1.

 

П`ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо розширення кола осіб, звільнених від сплати єдиного внеску) (р.№ 1433, н.д.В.Барвіненко та ін..) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шиньковича А.В.

В обговоренні взяли участь:  Королевська Н.Ю., Мущинін В.В., Шамбір М.І., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Під час обговорення законопроекту  один з авторів   Шинькович А.В.  погодився  відкликати законопроект.

 

Шістнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу) (р.№ 1639, н.д.В.Барвіненко та ін..) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шиньковича А.В.

В обговоренні взяли участь: Українець С.Я., Іванкевич В.В., Дроздик О.В., Денісова Л.Л.

Вирішили: прийняти законопроект за основу  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Друге питання: пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення" (до р.№ 1086, н.д.Ю.Шухевич) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь:  Шамбір М.І., Королевська Н.Ю., Мущинін В.В.

Вирішили: відхилити пропозиції Президента України та прийняти зазначений Закон в цілому (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Двадцять восьме питання: проект Постанови про виконання резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи 2028 (2015) "Гуманітарна ситуація щодо українських біженців та переміщених осіб" (р.№ 2163, н.д.Н.Королевська та ін..) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Мущинін В.В., Шамбір М.І., Денісова Л.Л.

Комітет не прийняв жодного з передбачених Регламентом Верховної Ради України рішень.

 

Тридцяте питання: проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо врегулювання оплати  праці працівників державних вищих навчальних закладів (р.№ 1914, н.д.В.Писаренко) (Комітет головний)

 

- проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо поліпшення умов оплати праці наукових та науково-педагогічних працівників (р.№ 1914-1, н.д.Л.Гриневич та ін..) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Дроздик О.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначені законопроекти зняти з розгляду як такі, що втратили свою актуальність  (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять перше питання: про внесення змін до пункту 10 розділу ІІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» (щодо максимального місячного розміру заробітної плати)  (р.№ 2116, н.д. І.Шурма, Д.Шпенов) (доопрац.) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначені законопроекти зняти з розгляду як такі, що втратили свою актуальність (рішення додається).

 Прийнято одноголосно.

 

Тридцять друге  питання: проект Закону про внесення зміни до пункту 10 розділу ІІІ "Перехідні положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (щодо посилення соціального захисту військовослужбовців та працівників, які беруть участь в антитерористичних операціях) (р.№ 1750, н.д.В.Балога) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь:  Драюк С.Є., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначені законопроекти зняти з розгляду як такі, що втратили свою актуальність (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять третє питання: проект Закону про внесення змін до пункту 10 розділу ІІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" щодо грошового забезпечення у 2015 році окремих категорій військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та працівників (р.№ 2046, н.д.І.Вінник та ін..) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначені законопроекти зняти з розгляду як такі, що втратили свою актуальність (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять четверте  питання: проект Закону про внесення змін до статті 23 Закону України "Про міліцію" (щодо забезпечення соціального захисту працівників та членів їх сімей) (р.№ 1142, н.д. І. Вінник)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь: Дроздик О.В., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначені законопроекти зняти з розгляду як такі, що втратили свою актуальність (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Тридцять п`яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення рівня соціального захисту членів сімей військовослужбовців Збройних Сил України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та працівників міліції, які загинули під час виконання ними службового обов'язку) (р.№ 1082,  н.д. О. Осуховський та ін.)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

В обговоренні взяли участь:  Дроздик О.В., Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України зазначені законопроекти зняти з розгляду як такі, що втратили свою актуальність (рішення додається).

Прийнято одноголосно.

 

Під час обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо забезпечення фінансування санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій) Комітет заслухав інформацію представників колективів санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів, міністерств, а також Фонду, народні депутати України стосовно припинення часткового фінансування витрат на утримання санаторіїв-профілакторіїв, оздоровлення дітей тощо, за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у зв’язку із прийняттям Закону України «Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці» № 77.

Під час обговорення зазначеної ситуації на засіданні Комітету, Головою Комітету Л.Л. Денісовою запропоновано народним депутатам України – членам Комітету спільно з уповноваженими представниками виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та санаторіїв-профілакторіїв навчальних закладів терміново опрацювати до 23 березня 2015 року законодавчі пропозиції щодо її врегулювання.

 

Всі інші питання порядку денного не були розглянуті  у зв`язку  з відсутністю авторів законопроектів.

 

 

 

Голова Комітету                                                Л.Денісова

 

Голова підкомітету                                               С.Драюк

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку