В Е Р Х О В Н А    Р А Д А    У К Р А Ї Н И

 

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення

 

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 25

 

«16» вересня 2015 року

вуланкова, 6-8,

                                                                                              кімн.525, 14 год. 30 хв.

 

Головує:  Голова Комітету Денісова Л.Л.

 

Присутні: народні депутати України - члени Комітету: Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., , Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: народні депутати України - члени Комітету:  Веселова Н.В.

 

 

Присутні запрошені:

 

Баженков

Євген Володимирович

- директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

Борисенко

Роман Миколайович

- директор Департаменту персоналу Національного банку України

Гайдук

Тетяна Григорівна

- заступник директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

 

Данілов

Ігор Олександрович

- начальник відділу Державної фіскальної служби України

Зеленська

Наталія Юріївна

- начальник управління обліку страхувальників та доходів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Іванкевич

Віктор Вікторович

- заступник Міністра соціальної політики Україникерівник апарату

Кравченко

Сергій Сергійович

- заступник Голови Державної служби зайнятості (Центральний апарат)

Леонов

Олександр Іванович

- - начальник управління планування та виконання бюджету виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності

Максимчук

Володимир Спиридонович

- керівник Управління з питань соціального страхування та пенсійного забезпечення Федерації професійних спілок України

Омельяненко

Володимир Леонідович

- Голова ВГО «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на підприємствах та козацтва України»

Остапенко

Людмила Василівна

- керівник Департаменту бюджетної політики та соціального захисту Федерації професійних спілок України

Пержинська

Світлана Леонідівна

- начальник Управління бухгалтерського обліку та фінансової звітності Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

Підлужна

Ніна Вадимівна

- заступник директора Департаменту стратегічного планування Міністерства соціальної політики України

 

Рожанковський

Максим Васильович

- заступник Голови правління Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців в сфері будівництва, проектування та архітектури

 

Савенко

Олександр Леонідович

- директор Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики України

 

Соколовська

Юлія Сергіївна

- директор Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України

 

Третьяков

Дмитро Юрійович

- Член Ради Федерації роботодавців України, Співголова Ради Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців в сфері будівництва, проектування та архітектури

Українець

Сергій Якович

- заступник Голови Федерації професійних спілок України

Уяздовський

Володимир Олегович

- заступник директора департаменту соціального захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи Міністерства соціальної політики України

Фреюк

Артем Тарасович

- начальник юридичного управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Черняк

Сергій Іванович

- начальник Управління медико-соціальної допомоги окремим категоріям громадян Медичного департаменту Міністерства охорони здоров’я України

Шамбір

Микола Іванович

- перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України

ЯРОШЕНКО

Валерій Станіславович

- заступник Міністра соціальної політики України

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ: 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, Кабінет Міністрів України) (повторне друге читання) (Комітет головний)

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати) (р.№ 3060, Кабінет Міністрів України)

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з урахуванням рівня інфляції) (р.№ 3060-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" (щодо удосконалення системи соціальних стандартів) (р.№ 2152а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

4. Проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати" (р.№ 2500а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення правових норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню) (р.№ 2274а, н.д. Д.Андрієвський, С.Куніцин) (Комітет головний)

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань забезпечення захисту трудових прав людини та добросовісної конкуренції між роботодавцями) (р.№ 2233, н.д. О.Черненко) (Комітет головний)

7. Проект Закону про внесення змін до статей 8 та 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо оптимізації нарахувань єдиного соціального внеску та термінів його сплати бюджетними установами (р.№ 1712, н.д. А.Євлахов, н.д. С.Каплін) (доопрацьований) (Комітет головний)

8. Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність розділ ІІ Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" (реєстр. № 2699, н.д. Д.Лубінець, О.Недава та ін.) (Комітет головний)

9. Проект Закону про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві (р. № 2903, н.д. В.Яніцький, О.Дехтярчук) (Комітет головний)

10. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного Кодексу України щодо визначення джерел фінансування пенсійного забезпечення жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві (р. № 2904, н.д. В.Яніцький, О.Дехтярчук)

11. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" (щодо захищення інтересів соціально незахищених верств населення) (р. № 2945, н.д. М.Курячий) (Комітет головний)

12. Проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження) (р.№ 2524а, н.д. Л.Денісова, М.Томенко)

13. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) (Комітет головний)

14. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д. О.Продан та ін.) (Комітет головний)

 

Під час обговорення порядку денного засідання Голова Комітету Денісова Л.Л. запропонувала:

 

ВКЛЮЧИТИ до порядку денного:

питання № 15: - проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиних принципів нарахування пенсій та скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 2767-2, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований) (Комітет головний).

 

Порядок денний прийнято одноголосно.

 

 

Перше питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо забезпечення діяльності фондів соціального страхування у період реорганізації (р.№ 2775, Кабінет Міністрів України) (повторне друге читання) (Комітет головний)

Слухали: доповідь Голови Комітету Денісової Л.Л. та доповідь заступника Міністра соціальної політики України Ярошенка В.С.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Папієв М.М., Куніцин С.В., Ярошенко В.С., Денісова Л.Л.

Вирішили: повернути робочій групі порівняльну таблицю до законопроекту на доопрацювання з урахуванням висловлених на засіданні Комітету пропозицій та зауважень народних депутатів України (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

П’ятнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиних принципів нарахування пенсій та скасування привілеїв у пенсійному забезпеченні (р.№ 2767-2, н.д. Ю.Шухевич) (доопрацьований) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Шухевича Ю.Р.

Присутні: члени Комітету  Каплін С.М., Драюк С.Є., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Іванкевич В.В., Шамбір М.І.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект направити в Комітет для підготовки на повторне перше читання (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Друге питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати) (р.№ 3060, Кабінет Міністрів України)

Слухали: доповідь директора Департаменту фінансів охорони здоров’я та соціальних програм Міністерства фінансів України Соколовської Ю.С.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

 

- проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з урахуванням рівня інфляції) (р.№ 3060-1, н.д. Н.Королевська, Ю.Солод)

Слухали: доповідь народного депутата України Королевської Н.Ю.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В.

В обговоренні взяли участь: Куніцин С.В., Каплін С.М., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати) (р.№ 3060), внесений Кабінетом Міністрів України, прийняти за основу, взявши до уваги положення альтернативного законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" (щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з урахуванням рівня інфляції) (р.№ 3060-1), внесеного народними депутатами України Н.Королевською та  Ю.Солодом (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Третє питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії" (щодо удосконалення системи соціальних стандартів) (р.№ 2152а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Іванкевича В.В.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В.

В обговоренні взяли участь: Королевська Н.Ю., Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Четверте питання: проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати" (р.№ 2500а, Кабінет Міністрів України) (Комітет головний)

Слухали: доповідь заступника Міністра соціальної політики України Іванкевича В.В.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Королевська Н.Ю., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

П’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення правових норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню) (р.№ 2274а, н.д. Д.Андрієвський, С.Куніцин) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України Куніцина С.В.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Денісова Л.Л., Іванкевич В.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу та в цілому (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Сьоме питання: проект Закону про внесення змін до статей 8 та 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо оптимізації нарахувань єдиного соціального внеску та термінів його сплати бюджетними установами (р.№ 1712, н.д. А.Євлахов, н.д. С.Каплін) (доопрацьований) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Дев’яте питання: проект Закону про внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві (р. № 2903, н.д. В.Яніцький, О.Дехтярчук) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

Десяте питання: проект Закону про внесення змін до Бюджетного Кодексу України щодо визначення джерел фінансування пенсійного забезпечення жінок, які працюють у сільськогосподарському виробництві (р. № 2904, н.д. В.Яніцький, О.Дехтярчук)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект відхилити (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «проти» - 1.

 

 

Одинадцяте питання: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" (щодо захищення інтересів соціально незахищених верств населення) (р. № 2945, н.д. М.Курячий) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути автору законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Дванадцяте питання: проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження) (р.№ 2524а, н.д. Л.Денісова, М.Томенко)

Слухали: доповідь народного депутата України  Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Іванкевич В.В.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

Тринадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій для молоді, інвалідів та інших малозахищених верств населення (р.№ 1384, н.д. А.Яценко) (Комітет головний)

Слухали: інформацію Голови Комітету Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект повернути автору законодавчої ініціативи на доопрацювання (рішення додається).

Голосували: «за» - 3, «утримався» - 1.

 

 

Чотирнадцяте питання: проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб (р.№ 1877, н.д. О.Продан та ін.) (Комітет головний)

Слухали: доповідь народного депутата України  Денісової Л.Л.

Присутні: члени Комітету Каплін С.М., Драюк С.Є., Куніцин С.В.

Відсутні: Веселова Н.В., Дроздик О.В., Королевська Н.Ю.

В обговоренні взяли участь: Драюк С.Є.

Вирішили: рекомендувати Верховній Раді України законопроект прийняти за основу (рішення додається).

   Прийнято одноголосно.

 

 

 

Інші питання порядку денного не розглядались у зв’язку з відсутністю суб’єктів права законодавчої ініціативи.

 

 

 

У зв`язку з відсутністю з поважних причин секретаря Комітету Веселової Н.В., Голова Комітету Денісова Л.Л. наголосила на необхідності визначитись з кандидатурою з членів Комітету, присутніх на засіданні, яка зафіксує підрахунок голосів при голосуванні за рішення по законопроектах.

Пропозиція: народний депутат України – голова підкомітету  Драюк Сергій Євсейович.

Прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету                                                          Л.Л.Денісова

 

 

 

Голова підкомітету                                                     С.Є.Драюк

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку