14 липня 2016 року Голова Комітету з питань соціально політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова зустрілася з Спеціальним представником Державного департаменту США пані Сарою Фокс та обговорила ситуацію з реформування трудового законодавства України.

IMG_1282         Від американської сторони в зустрічі також взяли участь представник Державного департаменту США Метью Трамбелл, дипломат Економічного відділу Посольства США Джон Робінсон, спеціаліст АМР США Ірина Смоліна та економічний асистент Посольства США Валентина Сиза.

В ході зустрічі Людмила Денісова наголосила, що сторони соціального діалогу є постійними учасниками засідань Комітету. Зокрема, жодне рішення Комітету не приймається без заслуховування думки профспілок та організацій роботодавців.

IMG_1293Також Голова Комітету повідомила, що Комітет постійно співпрацює з Міжнародною організацією праці, яка надає Україні свої коментарі до проектів Трудового кодексу України, що знаходилися на розгляді у Комітеті.

Водночас, Людмила Денісова зазначила, що при Комітеті створено робочу групу з доопрацювання проекту Трудового кодексу України до другого читання, головою якої призначено її, як Голову Комітету.

З метою дотримання паритетності сторін в робочій групі, від кожної сторони соціального діалогу обрано заступників Голови робочої групи, серед яких Каплін С.М. - перший заступник Голови Комітету, Іванкевич В.В. – заступник Міністра соціальної політики України – керівника апарату, Кузовой Ю.В. – директор Департаменту соціальної політики Федерації роботодавців України від Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, а також Українець С.Я. – від Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні.

Представники державного департаменту США, зокрема Метью Трамбелл, зазначили про необхідність врегулювання на законодавчому рівні діяльності Державної служби України з питань праці та державних інспекторів праці.

В свою чергу, Голова Комітету повідомила, що питання державного нагляду і контролю за дотриманням трудового законодавства, а також діяльності центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення нагляду за дотриманням трудового законодавства інкорпоровано до проекту Трудового кодексу України.

Людмила Денісова також повідомила, що планом робот Комітету на п’яту сесію Верховної Ради України восьмого скликання на вересень 2016 року заплановано проведення слухань у Комітеті на тему: «Про реалізацію в Україні конвенцій МОП №81 «Про інспекцію праці» та №129 «Про інспекцію праці в сільському господарстві», в ході яких і будуть обговорені питання врегулювання на законодавчому рівні діяльності Державної служби України з питань праці та її працівників.

Загалом, за результатами зустрічі Сара Фокс запропонувала, у разі необхідності, технічну підтримку з боку Державного департаменту США.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Зустрічі”

24 листопада 2023 11:05
27 жовтня 2023 11:06
24 жовтня 2023 11:06
23 жовтня 2023 11:07
11 жовтня 2023 11:03
11 жовтня 2023 11:01
03 жовтня 2023 11:03
20 липня 2023 11:04
05 червня 2023 15:56
11 травня 2023 17:46