Росія починає відчувати опір усього цивілізованого світу, що разом з Україною виступає проти широкомасштабної російської військової агресії щодо нашої держави.

Обмежувальні політичні та економічні заходи, запроваджені щодо російської федерації та низки російських осіб і організацій, виключення держави-агресора з міжнародних організацій, ізоляція росії від участі у цивілізованій взаємодії з більшістю країн світу дають цій державі зрозуміти, що війна проти України - це неприпустима та осудна війна проти демократичного світу, в якому існують чіткі правила добросусідства.

Три місяці варварської навали на території України. Три місяці солідарної щоденної співпраці Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з державами-партнерами у боротьбі з російською військовою агресією.

Росії з її політикою тероризму та геноциду по відношенню до вільної держави немає місця у міжнародних відносинах, зокрема з європейським та американським світом. Росії немає місця серед потужних держав, які формують світову геополітику. Досвід та стратегія кривавого підкорення росією інших держав протирічить цивілізаційним відносинам сьогодення.

Кожного дня росія продовжує вести безперервний вогонь по мирним територіям України, продовжує вбивати та калічити цивільних громадян. Кожного дня, у тому числі щоночі, уся територія України здригається від сигналів повітряної тривоги.

Українцям доводиться покидати свої домівки та знаходити більш безпечні території для життя. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були виїхати за кордон, сягнула понад 6,5 мільйона осіб. Більшість - понад 3,5 мільйона громадян - поїхали до Польщі.

Ще понад 8 мільйонів українців, згідно з останньою оцінкою Міжнародної організації з міграції, вважаються внутрішньо переміщеними особами.

У зв’язку з відсутністю належної реакції росії на заклик вільного демократичного світу зупинити війну проти України Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики закликає дружні держави посилити санкції щодо країни-терориста. Кожен українець, який перебуває під обстрілами російської військової техніки, потребує подальших відповідних санкційних кроків щодо держави-терориста.

Україна потребує запровадження ембарго на енергоносії з росії. Подібними діями ми сподіваємося на повну зупинку фінансування економіки росії. Адже сьогодні кошти держави-агресора направлені на знищення частини Європи, яку росія соромить своєю частковою присутністю.

Комітет щиро вітає рішення дружньої країни Литва щодо повного припинення  імпорту російських енергоносіїв.

Вдячні за рішення Польщі до кінця 2022 року реалізувати план відмови від російських енергоносіїв.

Сподіваємося на ефективну реалізацію плану повної відмови від нафти та газу з росії, створеного Європейською комісією.

Крім того, у зв’язку зі збільшенням інтенсивності застосування ворогом авіації з метою знищення критичної інфраструктури населених пунктів України у зоні ведення активних бойових дій, наша держава потребує додаткових засобів протиповітряної оборони. До того ж зберігається загроза завдання з території Білорусі ракетних та авіаційних ударів по об'єктах на території України.

Також нагальною є потреба у збільшенні обсягів наступальної  зброї, яку можуть використовувати Збройні Сили України для витіснення ворога за межі державного кордону.

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів дякує усьому світу за допомогу у боротьбі України за мир, демократію та Життя.

Кожен Захисник та Захисниця України продовжує міцно стояти на варті миру та спокою усієї Європи. Зі зброєю в руках та вірою у серці українські воїни непереможні у цій війни російського тероризму.

Росія зникає з мапи міжнародного партнерства. Одного дня ця країна назавжди буде позбавлена потенціалу здійснити аналогічне криваве вторгнення на землі будь-якої вільної держави світу. 

Вперед до Перемоги!

Слава Україні!

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

10 травня 2024 17:17
10 травня 2024 11:00
08 травня 2024 14:57
01 травня 2024 17:00
01 травня 2024 10:27
30 квітня 2024 15:33
29 квітня 2024 15:54
29 квітня 2024 12:29
26 квітня 2024 16:17
26 квітня 2024 12:01