29 травня 2024 року Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова взяла участь у засіданні «круглого столу» на тему: «Соціальний діалог як ключовий інструмент впровадження трудових реформ та сприяння відновленню України», організованого Міжнародною організацією праці у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (за фінансової підтримки Уряду Данії).

У заході взяли участь експерти Міжнародної організації праці, представники уряду, об’єднань профспілок та організацій роботодавців.

Під час засідання «круглого столу» експерти Міжнародної організації праці презентували оновлену редакцію Зеленої книги«На шляху до ефективного, впливового та інклюзивного соціального діалогу в Україні: курс на відновлення та відбудову». Учасники засідання предметно обговорили проект Зеленої книги з модернізації соціального діалогу в Україні, а також сучасний стан та перспективи його розвитку.

Голова Комітету у своєму виступі зазначила, що Комітет активно взаємодіє з організаціями роботодавців та профспілок і завжди відкритий для пропозицій при підготовці нових законопроектів, які вирішували б нагальні питання на ринку праці та інші питання соціальної політики, а також розповіла про зміни, які відбулися у законодавстві за останні роки під впливом пандемії COVID-19 та військової агресії проти України.

Водночас Галина Третьякова нагадала, що з’явилися нові зацікавлені сторони серед громадських організацій, профспілок та організацій роботодавців, які хочуть мати інструменти впливу на формування державної політики.

Крім того, Голова Комітету акцентувала увагу присутніх на неможливості наразі оцінити рівень незалежності соціальних партнерів у соціальному діалозі в частині механізмів фінансування спільних представницьких органів об’єднань профспілок та організацій роботодавців, і наголосила на тому, що прозорість та відкритість є основою для довіри під час співпраці влади з представницькими органами.

Підсумовуючи, Галина Третьякова звернула увагу на те, що для ефективної підготовки реформ в Україні необхідно в процесі модернізації соціального діалогу зосередитися на залученні до діалогу нових стейкхолдерів, створенні прозорих та зрозумілих механізмів фінансування спільних представницьких органів, а також оцінити показники їх репрезентативності.

Наприкінці виступу Голова Комітету подякувала організаторам за підготовку цього заходу та висловила надію, що при підтримці МОП сторони соціального діалогу знайдуть нову формулу прозорих відносин.

Крім того, 30 травня 2024 року Галина Третьякова взяла участь у панельній дискусії «Модернізація соціального діалогу», організованій Міжнародною організацією праці у рамках проекту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (за фінансової підтримки Уряду Данії).

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

05 вересня 2024 10:30
03 вересня 2024 15:00
02 вересня 2024 17:30
29 серпня 2024 12:00
23 серпня 2024 16:05
21 серпня 2024 15:19
21 серпня 2024 14:26
15 серпня 2024 12:18
13 серпня 2024 19:03
12 серпня 2024 12:57