Застраховані особи зможуть в повній мірі реалізувати своє право на виплати лікарняних

Комітет
17 березня 2021, 16:04

Останнім часом в засобах масової інформації з’являється інформація щодо скасування окремих страхових виплат Фондом соціального страхування України, зокрема щодо припинення з 30 червня 2021 року застрахованим особам виплат за листками непрацездатності.

Така стурбованість у спільноти викликана із прийняттям Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я» № 1053 та змістом деяких його норм.

Варто зауважити, що питання виплат лікарняних врегульовано трьома законами - Основами законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та новим Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», яким запропоновано не припинення страхових виплат, а навпаки введено ще один вид виплат, зокрема на період реабілітації внаслідок захворювання або травми.

Разом з тим, з метою усунення техніко-юридичних неузгодженостей у законодавстві з питань загальнообов’язкового державного соціального страхування Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на найближчому засіданні планує розглянути законопроект № 5187 та альтернативний до нього проект № 5187-1, які передбачають внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Запевняємо, що Комітет зі свого боку зробить все можливе, щоб якнайшвидше вирішити питання, яке непокоїть спільноту й дозволить в повній мірі реалізувати мету важливого для всіх нас Закону про реабілітацію у сфері охорони здоров’я.

Застраховані особи не відчують ніяких обмежень у зв’язку з прийняттям Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я».