14 червня 2021 року об 13:00 розпочнеться засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в режимі відеоконференції

10 червня 2021, 17:40

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 

14 червня 2021 року о 13 год 00 хв

 

1.                 Бюджетна декларація на 2022 – 2024 роки

2.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§     про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для працевлаштування осіб з інвалідністю (р.№ 5344, Кабінет Міністрів України)

§     про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для працевлаштування осіб з інвалідністю (р.№ 5344-1, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

§     про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння зайнятості осіб з інвалідністю (р.№ 5344-2, н.д. Королевська Н. та інші)

§     про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю (р.№ 5344-3, н.д. Третьякова Г.)

3.                 Проекти законів:

§     про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення законодавства про працевлаштування осіб з інвалідністю (р.№ 5421, н.д. Третьякова Г.)

§     про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про працевлаштування осіб з інвалідністю (р.№ 5421-1, н.д. Королевська Н. та інші)

4.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів  законів:

§про внесення змін до Закону України "Про соціальні послуги" щодо поліпшення надання соціальних послуг (р. №3028а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

§про внесення змін до Закону України "Про соціальні послуги" щодо розширення сфери надання соціальних послуг (р.№ 3028а-1, н.д. Королевська Н. та інші)

5.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про оплату праці" щодо підвищення розмірів заробітної плати (р.№ 3013а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

6.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті 96 Кодексу законів про працю України щодо підвищення розміру мінімального посадового окладу (р.№ 3015а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Крулько І.)

7.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

8.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення дітей війни та відновлення (збільшення) для них існуючих раніше пільг (р. № 3737 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

9.                 Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій внаслідок збільшення величини оцінки одного року страхового стажу, зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком (р. № 3738 доопрацьований,  н.д. Королевська Н. та інші)

10.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)

11.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§  про внесення зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо встановлення розміру мінімальної пенсії за віком на рівні мінімальної заробітної плати (р. № 4041, н.д. Поляков А. та інші)

§  про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком (р. № 4041-1, н.д. Королевська Н. та інші)

12.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) (р. № 4282, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

13.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до статті  3-1 Закону України «Про оплату праці» щодо підвищення рівня трудових доходів громадян, яким надано статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського (р.№ 4350, н.д. Костюх А. та інші)

14.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до пункту 9-15 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" щодо продовження списання сум недоїмки, нарахованих платникам єдиного внеску, а також штрафів та пені, нарахованих на ці суми недоїмки (р. № 4435, н.д.Гончаренко О.)

15.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення» щодо приведення термінів закону у відповідність до термінів, які вживається у законодавстві про реабілітацію жертв репресій (р. № 4480, н.д. Федина С., Цимбалюк М.)

16.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо соціальних пільг та соціальних гарантій для учасників бойових дій (р.№ 5026, н.д. Заремський М.)

17.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо визначення розміру щорічної разової грошової допомоги до 5 травня (р.№ 5089, н.д. Королевська Н. та інші)

18.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§    про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації деяких транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення (р. № 5209, н.д. Мінько С. та інші)

§    про внесення до пункту 7 статті 1 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації деяких транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення (р. № 5209-1, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

§    про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо звільнення від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування деяких транспортних засобів спеціального та спеціалізованого призначення, а також при набутті права власності на легкові автомобілі особами з інвалідністю, сім’ями з дітьми з інвалідністю, багатодітними сім’ями, прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу" (р. № 5209-2, н.д. Королевська Н. та інші)

19.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» (р.№ 5262, н.д. Заремський М.)

20.            Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

§    про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення розмірів стипендій (р.№ 4036, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

§    про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення розмірів академічної та соціальної стипендій (р.№ 4036-1, н.д. Королевська Н. та інші)

21.            Проект Закону про внесення зміни до Цивільного кодексу України щодо забезпечення прав осіб на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю (р. № 3752, н.д. Третьякова Г.)

 

22.            Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів (р. № 3825, н.д. Богданець А., Третьякова Г. та інші)

23.            Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо питань оподаткування митними платежами операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів (р. № 3826, н.д. Богданець А., Третьякова Г. та інші)

24.            Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо пільгового оподаткування операцій із ввезення на митну територію України транспортних засобів деякими категоріями осіб, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (р. № 3839, н.д. Остапенко А.Д.)

25.            Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України "Про психіатричну допомогу" щодо збільшення грошової допомоги на догляд (р.№ 3026а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М., Дубіль В.)

26.            Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житловий фонд соціального призначення" щодо забезпечення громадян соціальним житлом (р. № 4007, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

27.            Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо пільгових умов ввезення на митну територію України транспортних засобів (р. № 4173, н.д.Брагар Є. та інші)

28.            Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо основ соціального захисту заручників та інших осіб, потерпілих від терористичного акту (р.№4579, н.д. Геращенко І. та інші)

29.            Проект Закону про внесення змін до додатку № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у зв’язку з підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги (р.№ 4585, н.д. Геращенко І. та інші)

30.            Проект Постанови про невідкладні заходи щодо забезпечення реалізації права громадян на житло (р.№ 5251, н.д. Третьякова Г. та інші)

31.            Про створення робочої групи з доопрацювання до другого читання законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій (реєстр. № 4147)