До Комітету з робочим візитом навідалися представники Ради народних представників Республіки Індонезія

Комітет
24 листопада 2021, 13:54

23 листопада 2021 року у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулася зустріч з делегацією Комітету з соціальних і релігійних питань, а також з питань прав жінок Палати Представників республіки Індонезія, яка відвідала Україну, зокрема, з метою вивчення передового досвіду Верховної Ради України щодо забезпечення ефективного управління системою соціального забезпечення.

На зустрічі з іноземними представниками Комітет представляли заступник голови Комітету Вадим Струневич, голова підкомітету з питань соціального захисту і реабілітації осіб з інвалідністю та регулювання діяльності їх підприємств і громадських об'єднань Сергій Гривко (в режимі відеоконференції) та голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко.

Сторони поділилися практичним досвідом державних політик в соціальній сфері України та Індонезії, зокрема, у забезпеченні ефективного управління програмами соціального забезпечення/допомоги громадянам, які її потребують. Також порушувалися питання державної допомоги в подоланні викликів та наслідків пандемії COVID-19, зокрема, забезпечення освітнього процесу в карантинний період та протиепідемічних заходів.

За результатами плідного та цікавого міждержавного діалогу заступник голови Комітету Вадим Струневич запропонував представникам делегації республіки Індонезія зустрітися з керівництвом Міністерства соціальної політики України для отримання інформації щодо пріоритетних дій центрального органу виконавчої влади відповідно до програми діяльності Уряду України.

Нагадаємо, що Указом Президента України № 225/2021 від 2 червня 2021 року була затверджена Стратегія людського розвитку, схвалена Кабінетом Міністрів України.

Стратегія людського розвитку (далі – Стратегія) визначає цілі та основні завдання, що стоять перед державою, у сфері людського розвитку як напряму забезпечення національної безпеки України, а також індикатори досягнення цілей, що забезпечує можливість проведення моніторингу, ефективного планування, належного оцінювання соціальних інвестицій у людський потенціал.

Під час розроблення Стратегії враховано проголошені резолюцією Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй від 25 вересня 2015 року № 70/1 глобальні цілі сталого розвитку до 2030 року.

У підсумку сторони погодилися, що подібні зустрічі сприятимуть розвитку дружніх, взаємовигідних стосунків між Україною та Республікою Індонезія.