Комітет розпочав діяльність відповідно до плану роботи на період сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

Комітет
02 лютого 2022, 14:18

На початку роботи сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, а саме 02 лютого 2022 року, відповідно до плану роботи Комітету в приміщенні Кабінету Міністрів України відбулася робоча зустріч з керівниками профільних міністерств та членами Кабінету Міністрів України для узгодження напрацьованих пропозицій до законопроектів «Про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів» (реєстр.№ 1115) та «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів» (реєстр. № 2084). Захід відбувся під головуванням Віце-прем'єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук та за участі народних депутатів України – членів Комітету, громадських організацій.

Нагадаємо, що план роботи Комітету на період сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та пропозиції до Плану законопроектної роботи парламенту на 2022 рік були схвалені 21 грудня 2021 року.

Відповідно до цих рішень, у період з лютого по липень 2022 року Комітет, зокрема, планує розглянути 229 законопроектів, з опрацювання яких його визначено головним. Також заплановано проведення 4 слухань у Комітеті на теми: «Підтримка волонтерської діяльності», «Соціальний захист, надання окремих статусів захисникам/захисницям України та членам їх сімей», «Діяльність фонду соціального захисту осіб з інвалідністю», «Про статус і соціальний захист мирних (цивільних) громадян та дітей, які постраждали внаслідок бойових дій чи збройних конфліктів».

До плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2022 рік Комітет пропонує включити 68 законодавчих ініціатив щодо розвитку ринку праці, гідного пенсійного забезпечення, прозорості публічних фінансів, ефективної податкової системи, підтримки незахищених верств населення, захисту прав ветеранів, реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю, соціальних стандартів та якісних послуг. 

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів продовжує активно працювати. Проведення найближчого засідання Комітету заплановано на 04 лютого 2022 року. З відповідним порядком денним можна ознайомитися за посиланням: http://komspip.rada.gov.ua/news/main_news/75312.html