04 лютого 2022 року об 11:00 відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (в режимі відеоконференції)

Комітет
01 лютого 2022, 14:38

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 04 лютого 2022 року об 11 год 00 хв

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до першого читання:

1.        Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо забезпечення підвищення розмірів пенсій (р.№ 5023, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

Попередній розгляд:

2.      Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування функцій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення та захисту прав дітей у зв'язку з утворенням Національної соціальної сервісної служби та її територіальних органів (р.№ 5849, Кабінет Міністрів України)

3.      Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України, спрямованих на забезпечення додаткових гарантій соціального захисту ветеранів війни (р.№ 6350, Кабінет Міністрів України)

4.       Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання праці деяких категорій працівників (р.№ 6392, Кабінет Міністрів України)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання праці деяких категорій працівників (р.№ 6392-1, н.д. Абрамович І. та інші)

5.      Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про Проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо недискримінації вагітних жінок та інших осіб, які здійснюють догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (р.№ 6069, н.д. Підласа Р., Третьякова Г. та інші)

6.     Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо деяких питань визначення пенсійного віку (р.  5566,  н.д. Третьякова Г. та інші)

про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо деяких питань зменшення пенсійного віку та дострокового виходу на пенсію для жінок (р.  5566-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

7.      Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

8.      Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

  9. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення умов призначення пенсій (р.№ 3054 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)