09 лютого 2022 року об 11:00 відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (в режимі відеоконференції)

Комітет
03 лютого 2022, 14:51

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

 

09 лютого 2022 року об 11 год 00 хв

 

1.        Про схвалення рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Щодо роботи міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та Міністерства у справах ветеранів України з приводу надання статусу учасника бойових дій»

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Перегляд рішення Комітету та підготовка до другого читання з урахуванням висновку юридичної експертизи (щодо набрання чинності Законом):

2.        Про перегляд рішення Комітету, прийнятого за результатами розгляду підготовленого до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства (р.№ 4668) (щодо набрання чинності Законом)

3.        Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства (р.№ 4668), друге читання

Підготовка до другого читання:

4.        Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників (р. № 5266),  друге читання

Підготовка до першого читання:

5.        Проекти законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651,  Кабінет Міністрів України)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-2, н.д. Устінова О. та інші)

-     про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-3, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

 

Попередній розгляд:

6.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо зменшення пенсійного віку та страхового стажу як умов призначення пенсії за віком та відновлення розміру коефіцієнту страхового стажу 1,35 (р. № 3052 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

7.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо дострокового виходу на пенсію (р. № 3053 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

8.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення умов призначення пенсій (р.№ 3054 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

9.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо збільшення пенсійних виплат (р. № 4037, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

-    про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»  щодо  збільшення пенсійних виплат (р. № 4037-1, н.д. Королевська Н. та інші)

10.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальні послуги" щодо розширення сфери надання соціальних послуг (р.№ 5821, н.д. Королевська Н.)

11.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання статусу учасників бойових дій та соціальних гарантій медичним працівникам, які безпосередньо залучалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (р.№ 6153, н.д. Василевська-Смаглюк О., Третьякова Г. та інші)