16 лютого 2022 року об 14:30 відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів (в режимі відеоконференції)

Комітет
10 лютого 2022, 09:41

 

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

(вул. Банкова, 6-8, кім. 525 (в режимі відеоконференції)

16 лютого 2022 року о 14 год 30 хв

 

1.        Про схвалення рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Щодо роботи міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та Міністерства у справах ветеранів України з приводу надання статусу учасника бойових дій»

 

Законопроекти, з опрацювання яких Комітет визначено головним:

Підготовка до другого читання:

2.        Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення (р.№ 3515), друге читання

 

Підготовка до першого читання:

3.        Проекти законів:

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651,  Кабінет Міністрів України)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-1,  н.д. Королевська Н. та інші)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-2, н.д. Устінова О. та інші)

-   про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг (р. № 5651-3, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М.)

 

Попередній розгляд:

4.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до деяких законів України щодо визначення розміру щорічної разової грошової допомоги до 5 травня (р.№ 5832, Кабінет Міністрів України)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо визначення розміру щорічної разової грошової допомоги до 5 травня (р.№ 5832-1, н.д. Королевська Н. та інші)

5.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо визначення розміру щорічної разової грошової допомоги до 5 травня (р.№ 5089 доопрацьований, н.д. Королевська Н. та інші)

6.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про соціальну роботу (р.№ 6415, Кабінет Міністрів України)

7.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження дозвільних процедур та контролю у сфері надання соціальних послуг (р.№ 6419, Кабінет Міністрів України)

8.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Постанови про заходи, спрямовані на соціальний захист населення та удосконалення порядку призначення житлових субсидій у зв'язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги (р.№ 5868, н.д. Королевська Н. та інші)

9.        Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про порядок призначення житлових субсидій домогосподарствам на житлово-комунальні послуги, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (р.№ 6031, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

 

10.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо державних гарантій реалізації конституційних прав на охорону життя, здоров'я та соціальний захист, громадянами України, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (р.№ 5444, н.д. Кузьміних С.)

-   про внесення змін до деяких законів України щодо соціальних прав і гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (р.№ 5444-1, н.д. Королевська Н. та інші)

11.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо забезпечення соціального захисту дітей війни (р.№ 5841, н.д. Королевська Н. та інші)

12.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до статті 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення (р.№ 6040, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

-   про внесення змін до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення, а також відновлення (збільшення) існуючих раніше пільг (р.№ 6040-1, н.д. Королевська Н. та інші)

13.   Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проектів законів:

-   про внесення змін до статті 5 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо надання пільги дітям війни на придбання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення (р.№ 6041, н.д. Тимошенко Ю. та інші)

-   про внесення змін до статті 5 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" щодо збільшення пільг медичного спрямування для дітей війни (р. № 6041-1, н.д. Абрамович І. та інші)