Комітет погодив звільнення Марини Лазебної з посади Міністра соціальної політики України

Комітет
18 липня 2022, 14:39

 

18 липня 2022 року відбулося чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів в умовах широкомасштабної війни росії проти України.

За дорученням Голови Верхової Ради України Руслана Стефанчука Комітет під час вищевказаного зібрання розглянув заяву Марини Лазебної про відставку з посади Міністра соціальної політики України.

Перший заступник Голови Комітету Михайло Цимбалюк висловив жаль з приводу відсутності Марини Лазебної на засіданні Комітету, через що члени Комітету не мали змоги зрозуміти причини подання заяви про відставку. «Я хочу подякувати їй за фахову роботу, особливо на початку широкомасштабної війни російської федерації на території України», - зазначив пан Цимбалюк.

Голова Комітету Галина Третьякова також подякувала Марині Лазебній за два роки роботи на посаді Міністра. «Вона прийшла незадовго до початку Ковіду, це були важкі часи та керувала Міністерством, коли почалася широкомасштабна війна російського ворога проти України. Подяка їх за зроблену важливу роботу. Були і зауваження до Міністра, про які ми неодноразово говорили, - сказала пані Третьякова. – Втім, як би там не було, у разі прийняття відставки, ми маємо швидко призначити нового Міністра. У важкий час для країни Міністерство не може бути без очільника».

Член Комітету Анатолій Остапенко в свою чергу відзначив плідну співпрацю з Міністерством соціальної політики України у підтримці волонтерського руху на початку війни та підтримав необхідність якнайшвидшого призначення нового Міністра соціальної політики України. «З великою повагою до Марини Лазебної потрібно підтримати її заяву та проголосувати Комітетом», - резюмував член Комітету Сергій Гривко.

За підсумком розгляду кадрового питання народні депутати України – члени Комітету прийняли  рішення погодити звільнення Марини Лазебної з посади Міністра соціальної політики України за поданою нею заявою про відставку та рекомендувати Верховній Раді України прийняти відставку Міністра.