У Комітеті обговорили інструменти суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій

Комітет
09 лютого 2023, 10:33

 

08 лютого 2023 року у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів були проведені слухання у Комітеті на тему: «Інструменти суспільної підтримки ветеранів – учасників бойових дій у післявоєнний період».

Захід об’єднав більше 100 учасників, а саме: народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, соціальних партнерів, громадських організацій, наукових установ, засобів масової інформації.

Голова Комітету Галина Третьякова у своєму виступі зупинилася на структурному підході до процесу супроводу Захисників та Захисниць України в період інтеграції в мирне життя після демобілізації. За її словами, є потреба у виробленні та затвердженні відповідної Стратегії Кабінетом Міністрів України, яку будуть реалізовувати усі Міністерства та відомства відповідно до своїх повноважень та функцій (див. слайди).



Про проект Стратегії адаптації демобілізованих, запропонований Комітетом – у виступі Голові Комітету за посиланням: https://youtu.be/8VUNBza2HWc

«Наразі ми думаємо над створенням урядової структури, яка налічуватиме до 10 тисяч осіб у різних регіонах України та фінансуватиметься з державного бюджету. Основне завдання такої служби чи агентства - супровід демобілізованих у будь-яких питаннях, які будуть у них виникати після нашої Перемоги», - зазначила Галина Третьякова.

За підсумками Слухань у Комітеті будуть затверджені та оприлюднені відповідні Рекомендації.

Деталі виступів представників Уряду, науковців та громадськості – у наступних публікаціях Комітету.   

 

 

Захід відбувся за сприяння Програма USAID РАДА: наступне покоління