«На сьогодні громадськість відіграє окрему важливу роль у житті країни. Як Голова Комітету розраховую на те, що в нас буде конструктивна та оперативна Громадська рада», - наголосила Людмила Денісова під час першого засідання Громадської ради при Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 2 червня 2015 року.

Вона звернулася до членів Громадської ради з проханням допомогти Комітетові та Парламенту забезпечити ефективне впровадження реформ у країні.

«Коаліцією розроблений План законодавчого забезпечення реформ. Я очолювала групу, яка займалася соціальними питаннями, молоддю, медициною. Сподіваюся, що в четвер цей План буде винесений на голосування у Верховній Раді. Уже є законопроекти, які внесені до Парламенту, але ще є і не розроблені проекти законів. Тому я прошу долучитися громадськість до цього питання», - зазначила Людмила Денісова.

За її словами, серед членів Громадської ради є представники медичних профспілок, які зможуть фахово оцінити  законопроект про лікарські засоби та допомогти у розробці закону про медичне страхування.

Окрім того, Людмила Денісова повідомила, що завдяки зусиллю всіх сторін соціального діалогу розроблений доопрацьований Трудовий кодекс України. «Він уже погоджений з коаліцією. Одразу після отримання висновку Головного науково-експертного управління новий Трудовий кодекс буде винесений на голосування. Сподіваюся, що це відбудеться на наступному пленарному тижні. І потім на робочій групі ми будемо його доопрацьовувати до другого читання», - підкреслила Голова Комітету.

Також Людмила Денісова зазначила про ще одне серйозне питання, до якого необхідно залучити громадськість, – це проведення пенсійної реформи.

«У нас в складі Громадської ради є представники Реанімаційного пакету реформ, які також працювали над законопроектом № 2767. До нього є багато питань, які не стосуються спецпенсій. Зокрема, щодо введення накопичувального рівня пенсійної системи: як ми її вводитимемо, які гарантії для людей, куди інвестуватимуться кошти, яку суму потім отримає людина і за яким механізмом. Ми разом повинні доопрацювати цей законопроект, адже це серйозна реформа, яка стосується великої кількості наших громадян», - наголосила Голова Комітету.

Окрім того, Людмила Денісова обговорила з членами Громадської ради при Комітеті низку інших питань щодо співпраці влади та громадськості.

Зазначимо, що під час першого засідання було обрано Голову Громадської ради – Олену Степаненко, представника Національної асоціації медіаторів України, а також члени ради вирішили зібрати пропозиції до плану роботи, який буде затверджено на наступному засіданні.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку