Увесь цивілізований світ безумовно підтримує збереження територіальної цілісності України та засуджує неспровоковане воєнне вторгнення росії на територію нашої держави.

Упродовж шести місяців широкомасштабної військової агресії російської федерації проти України держави світу розробляють та застосовують різні обмежувальні політичні та економічні заходи щодо росії, білорусії, низки російських та білоруських осіб та організацій, які причетні до визнання незалежності т.зв. ДНР та ЛНР, а також до вторгнення російських військ на територію незалежної суверенної України.

Замість усвідомлення хибності вторгнення на територію сусідньої України, росія шукає шляхи обходу відповідних обмежень, скаженіє у власній пропаганді та продовжує наносити терористичні удари по українській цивільній інфраструктурі. 

Історія розвитку цивілізації свідчить: зазвичай, коли влада заграється із власними амбіціями та починає наносити шкоду інтересам власного народу (а саме це зараз відбувається в рф), «цар» втрачає престол відповідно до народного волевиявлення.

Утім сміливих та незгодних з політикою чинної російської влади опозиційних сил, незалежних журналістів, громадських діячів та цивільного населення не так уже і багато. Ті з них, хто виходить на площі або висловлюють власний протест на інших публічних майданчиках, затримуються поліцією та нерідко потрапляють надовго за грати. Тим самим авторитарний режим росії демонструється в дії.

Чи спровокує це звичний для вільних та демократичних народів світу масштабний протест в росії - покаже час.

Нещодавно Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук влучно звернув увагу на той факт, що після падіння режиму СРСР з-поміж держав, що утворювали відповідний союз, тільки росія не має свого Дня Незалежності.

Як свідчить історія України - Незалежність виборюється. Гідним Незалежності може бути лише сильний та сміливий народ.

Отже, наразі більшість населення росії обирає перебувати у забутті. 69% росіян підтримують війну росії проти України. Щоправда більшість потенційних «призовників» не бажають брати в ній участь, а бажаючих фінансово допомогти своїй армії - лише 12% росіян. Про це свідчать результати опитування соціологічної служби Russian Field.

Таким чином, більшість росіян не усвідомлює весь жах, який кожного дня ось уже півроку чинить росія на території нашої держави.

Однак незнання, нерозуміння, байдужість, боягузтво не звільняє громадян росії від відповідальності за смерть тисяч невинних цивільних громадян України, зокрема дітей, з початку воєнного вторгнення рф на нашу землю. Бо ці смерті спричинив діючий режим росії.

Роблячи вибір мовчати, не звертати увагу на війну проти України, не перейматися, робити вигляд, що нічого не відбувається, говорити, що від простої людини нічого не залежить, росіяни стають спільниками в геноциді та терорі українського населення.

Варто згадати, що за злочини нацистської Німеччини у ХХ столітті її народ десятиліттями спокутував скоєні гріхи, в тому числі і публічно визнаючи свою провину та приносячи свої вибачення іншим державам світу за злодіяння 80-річної давнини.

Кожного дня ми всі робимо вибір та відповідаємо за цей вибір власним майбутнім. У держави-терориста майбутнього серед високорозвинених країн світу немає. У її народу - також. 

З 24 лютого 2022 року понад 10 країн світу з високим рівнем демократії заборонили в’їзд громадянам рф на свою територію. Одними з перших повну заборону ввели Латвія, Чехія, Литва та Естонія.

Відповідним рішенням країни засвідчують солідарність з українським народом та засуджують воєнні злочини рф на території суверенної європейської держави Україна.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів закликає усі країни Європейського Союзу та країни західного світу припинити видачу віз для громадян росії.

Адже нація, яка не впливає/підтримує злочинний політичний режим своєї держави, не має права перебувати серед народів, які століттями плекали власну демократію та знаходяться на вершині цивілізаційного розвитку.

Звертаючи увагу росіян на відповідальність усієї нації за злочинну війну рф проти України, світ забезпечить справедливість як таку та збереже упорядкованість суспільних відносин, заснованих на праві та законності.

Росіяни мають нарешті усвідомити колективну відповідальність та власну  причетність до злочинних воєнних дій рф на території України.

Росіяни мають зробити вибір щодо свого майбутнього та майбутнього своїх дітей: бути вигнанцем цивілізації чи стати партнером серед розвинених держав світу, який поважає міжнародне право та суверенітет інших держав.

Як казав іспанський філософ Балтасар Грасіан-і-Моралєс, єдина перевага влади - в тому, що вона може здійснювати благо для всіх. Ніякої іншої причини для існування влади бути не може.

Українці це знають з народження та віками демонструють цю просту істину світу.

Слава всім Захисникам Демократії та Справедливості, законності та прав людини.

Слава Збройним Силам України!

Слава усім, хто допомагає Україні захистити цивілізаційні цінності в Європі.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 17:53
17 квітня 2024 17:39
15 квітня 2024 14:55
15 квітня 2024 11:55
12 квітня 2024 17:47
12 квітня 2024 16:38
09 квітня 2024 17:34
05 квітня 2024 09:31
04 квітня 2024 16:35
03 квітня 2024 15:38